beste gezichtsreiniger

Share

Wat is de beste gezichtsreiniger voor jouw huid en leer van de meest vookomende fouten bij het reinigen van je gezicht!

Inhoud

Beste gezichtsreiniger voor jouw huid

Gezicht reinigen is een van de meest belangrijkste onderdelen van ieders huidverzorgingsroutine. Omdat we de gezichtsreiniger  ‘s ochtends en ‘s avonds gebruiken, leggen gezichtsreinigers de basis voor een efficiënte werking van de rest van de producten die je aanbrengt op de huid. Een goede gezichtsreiniger moet meer doen dan alleen vuil, olie en make-up verwijderen. De gezichstreiniger bereid de huid voor op het resultaat wat je wilt bereiken.  Of dat nu is door extra hydratatie, herstel van de vochtbarrière, het verwijderen van puistjes, of dat je wilt werken aan rimpels en lijntjes.

 

Verkeerde gezichtsreiniger kan de huid beschadigen

Je gezicht reinigen met de verkeerde gezichtsreiniger kan de beschermende barriere van de huid aantasten. Als dit gebeurt hebben indringers in de vorm van ziektekiemen en bacteriën meer kans om binnen te dringen.

Na verloop van tijd kan het gebruik van de verkeerde reiniger leiden tot een ruwere huidtextuur. Bovendien kunnen reeds bestaande huidproblemen, verergeren. Het gebruik van een verkeerde gezichtsreiniger kan leiden tot een doffe, ongelijkmatige teint, ontstekingen. Rimpels en lijntjes kunnen vervroegd optreden of de huid kan gaan uitdrogen.

Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Gebruik daarom altijd een gezichstreiniger die bij jouw huid past

Gezichtsreiniger
Kies de beste gezichtsreiniger voor jouw huid!

De beste gezichtsreinigers per huidtype

 

Gezichtsreiniger voor de droge huid

Als je een droge huid hebt, is het van cruciaal belang dat je een reinigingsproduct vindt dat zacht en hydraterend die de talgklieren niet verstoppen. De verkeerde cleanser kan je huid nog meer uitdrogen, dus het is belangrijk om goed na te denken als je een gezichtsreiniger koopt.

 

 

 

Bij het kiezen van de beste gezichtsreiniger voor de droge huid zijn deze ingredienten van belang:

 

 • hyaluronzuur
 • ceramiden
 • glycerine
 • antioxidanten

Gezichtsreiniger voor de vette huid

 Sommige mensen worden nu eenmaal geboren met meer talgklieren, wat resulteert in een overproductie van olie. Hoewel we van nature olie produceren om onze huid zacht en soepel te houden, resulteert een teveel aan olie in die eeuwig glimmende en vettige uitstraling.


 

Andere externe factoren spelen ook een rol. Hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zorgen er niet per se voor dat je meer olie aanmaakt, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je meer zweet; zodra dat zweet zich vermengt met talg, kan je huid er vettig uitzien en ook zo aanvoelen. Het goede nieuws is dat er tal van gezichtsreinigers zijn die talg bestrijden. Wij hebben  2 beste gezichtsreinigers voor je geselecteerd in 2 verschillende prijsklassen, die een goede basis leggen in de strijd tegen een vette huid.

Gezichtsreiniger gecombineerde huid

Als je huid maar één probleem heeft, zoals een overmatige talgproductie of droge plekjes, is het makkelijk om uit te zoeken welke producten het beste voor je werken. Als je echter zowel een vette als een droge huid hebt (ook wel gecombineerde huid genoemd), dan wordt het een uitdaging.

 

 

 

Niet alle gezichtsreinigers zullen werken voor de gecombineerde huid, omdat je een uitgekiende balans nodig hebt. Sommige kunnen je vette delen te veel hydrateren en andere zijn niet sterk genoeg om je droge delen te hydrateren en glad te maken, wat uiteindelijk meer problemen veroorzaakt in plaats van ze op te lossen. 

Als het aankomt op de beste gezichstreinigers voor de gecombineerde huid,  adviseren wij een reinigers met een gel- of lichtschuimbasis die zachte exfolianten bevatten om vettigheid tegen te gaan en ingrediënten zoals ceramiden of hyaluronzuur voor hydratatie. 

Gezichtsreiniger gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid weten dat het belangrijk is om heel kieskeurig te zijn bij het kiezen van huidverzorgingsproducten. Als je één verkeerd product gebruikt, kan dat een heleboel problemen veroorzaken voor je huid, zoals irritatie, roodheid en oneffenheden.

 

Als het gaat om gezichtsreinigers, een product dat je dagelijks gebruikt, is het heel belangrijk om er een te vinden die goed samengaat met je huid.

 

Gevoeligheden kunnen worden veroorzaakt door geurstoffen en agressieve chemicaliën zoals alcohol in producten. Wij hebben de 2 beste gezichtsreinigers geselecteerd voor de gevoelige huid in verschillende prijsklassen, voor het reinigen van je gezicht zonder irritaties.

Gezichtsreiniger normale huid

Dit huidtype heeft geen last van overmatige droogte of talgvorming, en is over het algemeen vrij van zichtbare poriën, acne en gevoeligheid.

Voor de normale huid is het dan ook vrij eenvoudig een gezichtsreiniger te kiezen. Kies een cleanser die je huid voorbereid op bijvoorbeeld het aanpakken van pigmentatie of anti-aging. We hebben 2 van de beste gezichtscleansers voor jou geselecteerd als beste keuze voor de normale huid.

Gezichtsreiniger make-up

Het belangrijkste criterium waaraan deze gezichtsreinigers moeten voldoen is Make-up verwijderen, zonder de huid volledig te ontdoen van haar natuurlijke vochtgehalte en huidbariere.

 

Make-up removers zijn er in verschillende vormen: micellair water, cleansers, reinigingsbalsems, makeup doekjes. We hebben een selectie gemaakt van de beste gezichtsreinigers voor het schoonmaken van make-up die geschikt zijn voor alle huidtypen en make-up verwijdert zonder de huid te beschadigen

gezichtsreiniging
Gezichtsreinging met de juiste cleanser is de basis voor een mooie en gezonde huid

Tips voor het reinigen van je gezicht

Nu je weet wat de beste gezichtsreiniger is voor jouw huid geven we je nog wat tips om je huid op een goede manier te wassen.

 • Na het wassen van je gezicht moet je huid fris aanvoelen, niet trekkerig en uitgedroogd, terwijl je poriën helder moeten aanvoelen en klaar moeten zijn voor een serum of moisturizer.
 • Was je gezicht ‘s avonds altijd 2x.
  Bij voorkeur 1x met een make-up gezichtsreiniger of een gezichtsreiniger die dit combineert. Make-up is vaak hardnekkig, als je je gezicht 1x wast smeer je als het ware de make-up uit over je gezicht, dus altijd 2x je gezicht reinigen.
 • Spoel je gezicht niet af met heet water
  Gebruik koud of lauw water om uw gezichtsreiniging te verwijderen. Vooral als je een gevoelige huid of rosacea hebt, kan heet water leiden tot een rode huid en een branderig gezicht.
 • Gebruik een schone handdoek die je uitsluitend voor je gezicht gebruikt 
  Reinigen is meer dan alleen een cleanser! Was je handen grondig voordat je je gezicht gaat wassen. Droog je gezicht nooit af met de handdoek die al een paar dagen over het rek hangt. Bacteriën kunnen zich op de handdoek nestelen en worden overgebracht op je schone gezicht .  Dep je gezicht droog, in plaats van met een handdoek te wrijven. 
 • Gebruik bijpassende huidverzorging
  Wij adviseren zoveel mogelijk het zelfde merk te gebruiken in je huidverzorgingsroutine. De producten van dezelfde merken en lijnen zijn op elkaar afgestemd en versterken de werking hiervan.
close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Delen met

Stel een vraag of laat een comment achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Volg ons
Recente blogs
De waardering van www.skinsunlimited.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.