SKINS UNLMITED SUPPLEMENTEN EN SKINCARE
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Registreer/
aanmelden

Medik8 Retinol

Medik8 Retinol oftewel Vitamine A – Het nr.1 ingrediënt voor anti-veroudering. Medik8 retinol producten zijn baanbrekende en innovatieve en huidverjongende skincare producten. Medik8 Retinol producten stimuleren effectief de cel-vernieuwing in de huid om tekenen van veroudering te helpen verminderen, onzuiverheden en door de zon beschadigde huid te behandelen. Het peelingproces activeert de collageenproductie om fijne lijntjes en rimpels te verbeteren en de teint en textuur van de huid te egaliseren voor een stralender uitziende huid. 

De Medik8 retinol-producten zijn Cosmeceuticals oftwel “Medical-grade” huidverzorging.

Medik8 Retinol is cosmeceutisch omdat in alle Medik8 producten hoogwaardige werkstoffen en bewezen ingrediënten worden gebruikt. De ingrediënten zijn klinisch getest zijn en bevat veel onderzoek, om producten te maken waarvan je kunt vertrouwen dat ze werken, zonder dat je een recept nodig hebt. Medik8 is dan ook niet voor niets de autoriteit op het gebied van retinol producten!

Medik8 retinol en de werking hiervan.

Het negatieve aan retinol producten van andere merken is dat, wanneer het in hoge concentraties toegediend wordt, irritatie kan veroorzaken in de vorm van prikken, roodheid en vervellen. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Medik8 een Retinol met een uniek Time Release (TR™) toedieningssysteem. 

Alle Medik8 retinol serums gebruiken het actieve bestanddeel ingekapseld in een micro-fluïdaal of polymeer omhulsel. Wanneer het serum in de huid gewreven wordt, breekt deze inkapseling af en kan de retinol langzaam in de huid vrijgegeven worden. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de huid over een langere periode langzaam de voordelen krijgt.

Om de gewenste resultaten in de huid te krijgen, moet retinol zich omzetten tot zijn biologisch actieve vorm, retinoïnezuur genaamd. Dus welke vorm je ook aanbrengt, het moet uiteindelijk retinoïnezuur bereiken voordat er iets van de voordelen kan optreden. Er zijn vier belangrijke stappen voor de omzetting in retinoïnezuur, te beginnen met retinylesters, dan in retinol, dan in retinaldehyde, en dan tenslotte retinoïnezuur. 

Samenvattend is retinol dus twee omzettingsstappen verwijderd van retinoïnezuur, retinaldehyde echter vergt slechts één omzettingsstap naar retinoïnezuur. Hoe minder omzettingen nodig zijn, hoe meer voordelen aan de huid worden geleverd. 

Medik8 heeft 3 soorten retinol producten:

  1. De originele klassieke Medik8 Retinol serums
  2. Dan zijn er twee intelligente opties waaronder Crystal Retinal
  3. En het meest innovatieve Medik8 retinol product:  r-Retinoate. 
Medik8 retinol
Medik8 Retinol voor elke huid

Tips voor het combineren van Medik8 Retinol met andere huidverzorgingsproducten

  1. Indoen je een gevoelige huid heb, dan bouw je retinol lanngzaam op tot de huid eraan gewend is
  2. Medik8 Retinol gebruik je ‘s avonds (met uitzondering van r-retinoate Day & Night) en andere actieve ingrediënten zoals vitamine C ‘s ochtends. Dit komt omdat retinol de huid gevoeliger kan maken voor zonlicht, terwijl vitamine C helpt bij het beschermen tegen schade door vrije radicalen gedurende de dag.
  3. Vermijd prodcuten met een  lage pH-waarde, omdat deze de effectiviteit van retinol kunnen verminderen.
  4. Houdt de huid goed gehydrateerd door een vochtinbrengende crème te gebruiken na het aanbrengen van Medik8 Retinol
  5.  Gebruik altijd een SPF indien je retinol gebruikt, ook als de zon niet eschint!

1. De klassieke Medik8 retinol

Als Medik8 retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee omzettingen. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en dan in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van retinol; de vorm die werkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het zet celvernieuwing en collageenproductie in gang om de verbazingwekkende effecten te geven die retinol gebruikers ervaren. Medik8 heeft een vrij uitgebreide collectie retinolproducten, variërend van de Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor absolute beginners, tot de maximale sterkte Retinol 10TR™ Intense (1%) voor ervaren vitamine A gebruikers, die het super ingrediënt, climbazole, bevat dat de werking van retinol versterkt zonder de kans op irritatie te vergroten.

2. Retinalhyde (Crystal Retinal) – Retinol voor iedereen

Retinal is beter en sneller dan de traditionele Medik8 retinol, en geeft resultaten als retinoïnezuur, maar zonder de irritatie.

 

Medik8 heeft retinol naar een hoger niveau getild en retinaldehyde geïntroduceerd – een volgende generatie vitamine A molecule die een stap dichter bij retinoïnezuur staat dan retinol. De resultaten zijn 11 keer sneller dan bij klassieke vormen van retinol, dat in Crystal Retinal zit, retinaldehyde geeft de huid snel een nieuw oppervlak terwijl het collageen helpt heropbouwen. Geleverd in een het kristallen inkapselsysteem, komt de actieve stof de hele nacht vrij, dus is even zacht voor de huid, maar heeft effecten vergelijkbaar met retinoïnezuur op recept. In tegenstelling tot de andere vormen van vitamine A heeft retinaldehyde als extra voordeel dat het een directe antibacteriële werking heeft, waardoor het het ideale anti-verouderingsingrediënt is voor de smetgevoelige huid. De Medik8 Crystal Retinals zijn verkrijgbaar in vier verschillende sterktes, beginnend met Crystal Retinal 3™ om je huid met een gefaseerde aanpak aan de nieuwe vitamine A te laten wennen. Daarna kan naar wens opgevoerd worden tot Crystal Retinal 6™ en uiteindelijk Crystal Retinal 10™ als je huid er klaar voor is. Voor de gevoelige huid is er ook Crystal Retinal 1™ met een zachte sterkte.

Medik8 Retinol met Retinal
Medik8 Retinal, sneller resultaat dan Retinol

3. Retinyl retinoaat (r- Retinoate- De ultieme Medik8 retinol

r-Retinoaat is de beste en ongeëvenaarde vorm van alle Medik8 retinol producten, die direct biologisch actief is.

Deze vernieuwende actieve retinol stof, een echte doorbraak in anti-verouderingshuidverzorging, is het resultaat van 8 jaar onderzoek in samenwerking met een Koreaans superlab. Retinyl retinoaat is een hybride molecuul dat retinol en retinoïnezuur laat samensmelten. Wereldwijd gepatenteerd en exclusief voor Medik8, vertoont deze ingekapselde nieuwe molecule eigenschappen van beide bronbestanddelen; de anti-verouderingswerking van retinol wordt verbeterd zonder de irriterende bijwerkingen van retinoïnezuur. Gevonden in r-Retinoate®, verhoogt het de collageenproductie en het herstel van rimpels tot 8 keer meer dan standaard retinol. Bovendien is retinyl retinoaat, in tegenstelling tot veel andere vitamine A derivaten, stabieler in zonlicht, wat opmerkelijk genoeg betekent dat het dag en nacht gebruikt kan worden voor versnelde resultaten. De perfecte optie als je een hekel hebt aan huidverzorgingsgeklungel en gewoon de allerbeste medik8 producten met retinol voor jou huid wilt hebben

Medik8 Retinol r-retinoate
R-Retionate de beste Medik8 Retinol

Medik8 Retinol is verkrijgbaar in verschillende concentraties, variërend van 0,3% tot 1%. Het kiezen van de juiste concentratie hangt af van uw huidtype en tolerantie voor retinol. Als u nieuw bent met retinol, is het raadzaam om met een lagere concentratie te beginnen en geleidelijk over te stappen naar een hogere concentratie naarmate uw huid eraan gewend raakt.

Mensen met een gevoelige huid kunnen het beste beginnen met een lagere concentratie om irritatie te voorkomen. Het is ook belangrijk om uw huid te observeren en te luisteren naar hoe het reageert op retinol. Als u merkt dat uw huid geïrriteerd raakt, rood wordt of schilfert, kunt u overstappen naar een lagere concentratie of de frequentie van gebruik verminderen.

Bij ons bent u op de juiste plek om Medik8 retinol te kopen. Wij hebben het gehele assortiment van Medik8 in onze webshop

Medik8 Retinol is een huidverzorgingsproduct dat retinol bevat, een vorm van vitamine A die bekend staat om zijn anti-aging eigenschappen. Het product is ontworpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren.

Medik8 Retinol moet ‘s avonds worden aangebracht op een gereinigd gezicht. Begin met een kleine hoeveelheid en bouw het gebruik geleidelijk op om irritatie te voorkomen. Het wordt aanbevolen om het product te combineren met een vochtinbrengende crème om de huid gehydrateerd te houden.

Ja, alle producten van Medik8 zijn vegan

Het kan enkele weken tot maanden duren voordat je significante resultaten ziet van het gebruik van Medik8 Retinol. Consistent gebruik is belangrijk voor optimale resultaten.

Het wordt over het algemeen afgeraden om retinolproducten direct rond de ogen te gebruiken vanwege de gevoelige huid in dat gebied. Er zijn speciale oogcrèmes en serums met retinol beschikbaar voor dit doel zoals Eye TR van Medik8

Wil je meer weten over retinol in het algemeen, lees dan ons artikel wat is retinol?