fbpx

Medik8

Medik8 verkooppunt in Nederland en België

Medik8 1

Medik8 producten zijn 100% vegan

Het veganisme is de afgelopen tien jaar in een stroomversnelling geraakt. Het gaat er niet om ‘trendy’ te zijn, maar om kostbare grondstoffen te sparen en alternatieven te vinden die de dierenwereld waarin we leven liefhebben en respecteren. Wist u dat elk huidproduct dat door Medik8 wordt geproduceerd nu 100% veganistisch is?

Medik8 producten zijn anders dan alle andere huidproducten!

Medik8 wil iedereen een mooie en gezonde huid voor het leven geven. Dit is de ultieme missie van Medik8 met een eenvoudige oplossing. De kernfilosofie van Medik8 is CSA:  vitamine C plus zonnebrandcrème overdag, vitamine A (Retinol) bij nacht. Als je hier vanaf circa 30 jaar mee begint,  geloven wij dat als je 50 bent er zeker 10 jaar jonger uit zal zien. Bekijk in onze webshop de CSA Kits die we speciaal voor elk huidtype gemaakt hebben.

Medik8 is een duurzaam merk

Bij Medik8 zetten ze grote stappen om de duurzaamheid in alle opzichten te verbeteren. Medik8 heeft als doel om ‘s werelds meest duurzame professionele huidverzorgingsmerk te zijn’. Om dit langetermijndoel te bereiken, zijn ze begonnen bij de wortels. We hebben Post Consumer Recycled Plastic (PCR) in onze professionele flessen verwerkt, gebruiken 40% gerecycled glas. Er zit geen palmolie in onze producten, al onze formules zijn 100% veganistisch.

Er wordt niet op dieren getest

Natuurlijk wordt er ethisch gezien, en volgens de strenge eisen van de Europese regelgeving, niet op dieren getest. Maar Medik8 zal ook geen bedrijven buiten Europa vragen om voor ons te testen. Medik8 neemt de controle op de naleving van onze leveranciers zeer serieus als integraal onderdeel van ons productontwikkelingsproces.

Schone en huidvriendelijke producten

Als experts in resultaatgerichte huidverzorging wet Medik8 wat we moeten toevoegen en wat we moeten vermijden. Er worden tegenwoordig zoveel ingrediënten in de huidverzorging gebruikt die niet nodig zijn, dat we proberen onze formuleringen terug te halen waar we kunnen. We beschouwen onszelf niet als ‘chemicaliënvrij’, zelfs vitamine C wordt beschouwd als een chemische stof, maar we laten alle ingrediënten die zorgen kunnen baren, zoals SLS, parabenen, ftalaten, weg.

Medik8 producten zijn van superieure kwaliteit

 

Schone Oceanen

Medik8 is een merk dat geworteld is in de wetenschap en de natuur en  houden en respecteren het leven in de oceanen en zeeën. Daarom is Medik8 100% vrij van microkorrels en zijn we dat al jaren. In plaats van het gebruik van plastic kralen die schadelijk zijn voor het zeeleven, gebruikt Medik8 alleen natuurlijke exfoliators zoals jojoba-korrels in Pore Refining Scrub™ en bamboe micro-exfoliators zoals in Brightening Powder Cleanse™.

In 2018 heeft Medik8 alle plastic inserts uit hun dozen verwijderd en vervangen door 100% gerecycled karton, waardoor deze volledig recyclebaar zijn. Dit bespaart meer dan 3 ton plastic per jaar.

Het reddden van de regenwouden en bossen

Als het gaat om materialen op papierbasis zijn deze niet alleen recyclebaar, maar ook gemaakt van  voornamelijk gerecyclede materialen. Medik8 maakt gebruik van een FSC-gecertificeerde karton voor al onze dozen, wat betekent dat deze afkomstig zijn uit goed beheerde bossen of uit gerecyclede bronnen. U ziet het FSC-symbool op alle Medik8 verpakkingen als een teken van toewijding aan de zaak. Medik8 probeert het papierafval in de kartonnen dozen te minimaliseren om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn.

Glazen materialen

Medik8 gebruikt waar mogelijk glas. Alle serumflessen en pipetten zijn gemaakt van glas.  Sinds 2018 bevatten de glazen Medik8-flessen 40% gerecycled glas en streven ze ernaar dit aantal in de nabije toekomst te verhogen.

Gerecycled plastic

Omdat bij Medik8 de resultaten op de eerste plaats komen, is het onvermijdelijk dat sommige van onze formules een plastic verpakking nodig hebben om stabiel en actief te blijven. Maar waar Medik8 milieuvriendelijke verpakkingen kunnen implementeren, zullen ze het proberen. Een van onze belangrijkste aandachtspunten is het verhogen van het gebruik van gerecyclede materialen.

Palmolie vrij

Palmolie is een zeer emotioneel onderwerp dat aan het hart ligt bij Medik8. Miljoenen hectaren palmbos en de leefgebieden van dieren in het wild zijn verwoest door onze behoefte aan dit kostbare ingrediënt. Helaas wordt palmolie nog steeds in veel verschillende industrieën gebruikt, waaronder huidverzorging. Bij Medik8 hebben we een enorme audit uitgevoerd van al onze ingrediënten om er zeker van te zijn dat we 100% pure palmolievrij zijn.

Medik8 heeft diverse producten en productlijnen voor elke huidtype

Medik8 anti-aging producten

Medik8 Anti-aging heeft voor alle huidtypes geschikte huidproducten die huidveroudering helpen voorkomen en rimpels en lijntjes helpt verminderen

Medik8 producten tegen acne

Acne producten van Medik8 verminderen talgafscheiding en werken ontstekingsremmend door anti-bacteriële ingrediënten. Medik8 acne producten zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid!

Medik8 droge huid

De beste Medik8 producten voor de droge huid

Medik8 tegen de droge huid

Met de Medik8 lijn tegen een droge huid goed hydrateer je de huid optimaal en door toevoeging van zachte huidverbeterende ingrediënten droog je de huid niet onnodig uit. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de huid extra te hydrateren.

De beste Medik8 producten voor rondom de ogen

Medik8 producten rond de ogen 

De huid rond de ogen is gevoelig daarom kan je de meeste huidproducten hier beter niet gebruiken. Hier vind je oogcrèmes en serums die wel geschikt zijn voor de ogen en huidveroudering vertragen. Ook zijn er speciale oplossingen om donkere kringen en wallen te bestrijden.

Medik8 Pigment

De beste pigment producten van Medik8

Medik8 tegen pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen erfelijk zijn maar o.a. ook ontstaan door te lange en onbeschermde blootstelling aan uv straling. Bescherm je huid met de huidproducten van Medik8 en herstel je huid van opgedane pigmentschade.

Medik8 Rode huid

De beste Medik8 anti roodheid producten

Medik8 tegen de gevoelige rode huid

Een rode gevoelige huid aanpakken en corrigeren met Medik8 producten.   De roodheid en gevoeligheid wordt zichtbaar en voelbaar verbeterd maat zachte ingrediënten die de huid niet irriteren

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

error: Copyright 2020