fbpx

Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat?

Cryolipolyse ook wel vet bevriezen genoemd!

Vetcellen bevriezen middels een cryolipolyse of een cryotherapie behandeling werkt zeer goed! Maar wat is vet bevriezen en hoe werkt het bevriezen van vetcellen? Onze ervaring is dat het bevriezen van vet een goede en veilige manier is om overtollig vet te laten verdwijnen.  Maar niet elke methode werkt even goed en vet bevriezen is zeker niet voor iedereen geschikt.

Er zijn in Nederland en België veel apparaten op de markt die beloven pijnloos vetcellen te bevriezen. Door vetcellen te bevriezen sterft de vetcel af. Deze kan dus niet meer gevuld worden waardoor het vet op deze plek niet meer terug komt. Er is een groot aanbod van diverse Cryotherapie-behandelingen op de markt waardoor het lastig is een keuze te maken. Sommige behandelingen kunnen zelfs erg pijnlijk zijn. Ook is er veel cryo-apparatuur uit landen zoals China of voor thuis gebruik. Wees hier voorzichtig mee! Een niet deugdelijk apparaat kan namelijk schade veroorzaken aan de huid. In dit blog vertellen wij je alles over vet bevriezen, eventuele alternatieven en over de verschillende soorten cryolipolyse behandelingen waaruit je kunt kiezen. Maar eerst gaan we je uitleggen wat vet bevriezen is…

Wat is vet bevriezen? | Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is vet bevriezen, oftewel het bevriezen van de vetcellen. Het vet zelf wordt niet bevroren maar het zijn juist de vetcellen die gevoelig zijn voor kou. Veel gevoeliger dan elk ander lichaamsweefsel. Dus eigenlijk bevries je de vetcellen.  Vetcellen kristalliseren namelijk bij een temperatuur onder de 9ºC. Dit proces noemt men cryolipolyse. Hoe koud de vetcel exact moet worden om te kristalliseren hangt af van de cryolipolyse tecniek en wat voor type vetcel het exact is.

Vetcellen bevriezen is gebaseerd op de Cryolipolyse techniek die op de Harvard Universiteit is ontwikkeld en wordt ook wel cryotherapie genoemd. Door kou toe te passen op vetcellen worden ze op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken door het lichaam. Cryolipolyse brengt geen schade toe aan ander omliggend weefsel, dus bevriezen van vetcellen is een zeer veilige behandeling en heeft bovendien veel voordelen ten opzichte van andere behandelingen tegen vet.

Het lichaamsvet van de mens is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag vet zit zeer dicht op de spieren en kan je aanpakken door voldoende beweging of gezonde voeding. De laag vet die net onder de huid zit is een hardnekkige vetlaag. Deze vetlaag wordt over het algemeen niet of nauwelijks doorbloed. Hierdoor is het veel moeilijker deze vetlaag aan te pakken en heeft gezonde voeding en veel sporten hier weinig effect op. Vandaar dat veel mensen die echt gezond bezig zijn toch niet van die vetlaag afkomen. Voor deze mensen is het bevriezen van vetcellen echt een uitkomst.

Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat? 1

Voor wie is vet laten bevriezen geschikt? | Cryolipolyse

Vet bevriezen is geschikt voor mensen vanaf 18 jaar, die op gewicht zijn en geen excessief overgewicht hebben. Het bevriezen van vet is uitermate geschikt om van die eeuwig zittende vetrolletjes af te komen. Bevriezen van vetcellen wordt ook wel Cryotherapie of Cryolipolyse genoemd. Deze behandeling is niet geschikt voor mensen met veel overgewicht, obesitas of mensen die veel schommelen met hun gewicht. Hier zijn andere meer heftige en pijnlijkere ingrepen ,zoals liposuctie, veel effectiever.

Het lichaamsvet van de mens is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag vet zit zeer dicht op de spieren en kan je aanpakken door voldoende beweging of gezonde voeding. De laag vet die net onder de huid zit is een hardnekkige vetlaag. Deze vetlaag wordt over het algemeen niet of nauwelijks doorbloed. Hierdoor is het veel moeilijker deze probleemzone aan te pakken. Daarom heeft gezonde voeding en veel sporten op deze vetlaag weinig effect. Vandaar dat veel mensen die echt gezond bezig zijn toch niet van die laatste vetlaag afkomen. Voor deze mensen is het bevriezen van vet echt een uitkomst.

Cryolipolyse afspraak in Amsterdam nu van 150,- voor 100,-

Voor wie is cryolipolyse niet geschikt?

Cryolipolyse niet geschikt voor personen met flink overgewicht of obesitas. De vetcellen kunnen namelijk 70 keer in omvang toenemen. Vetcellen zijn bij mensen met overgewicht dus veel meer vet gevuld dan bij een persoon die op gewicht is. Deze goed gevulde vetcelleen kunnen niet door afkoeling vernietigd worden. De vetcel is gewoonweg te groot om te laten kristalliseren.

Cryolipolyse is niet geschikt

 • Om grote probleemzones aan te pakken
 • Voor personen met obesitas
 • Niet geschikt om gewicht te verliezen
 • Bij personen die erg schommelen in gewicht
 • Bij een BMI van boven de 30 (Hier kan zelf je BMI berekenen)
 • Hartkwalen
 • Huidaandoeningen en ontstekingen
 • Als je zwanger bent
 • Bij epilepsie of andere ernstige ziekte
Cryolipolyse-vetcellen-bevriezen

Veel keuze in cryolipolyse apparatuur

Er is veel verschillende apparatuur op de markt met elk zo zijn voordelen en nadelen. Zo zijn er machines met grote koelpads, klemmen of met een vacuüm zuigmond. Onze keus is gevallen op de Cryo21 met een behandel kop die door een specialist wordt bediend. Door de handmatige bediening kunnen specifieke zones aangepakt worden en mooiere contouren worden gemaakt dan bij koelpads, klemmen of een vacuum zuigmond waar de huid tussen wordt geklemd.

Zelf vet bevriezen? Niet doen!

Zelf vet verwijderen van je buik of andere zones? Dacht het niet….

Er is een apparaat op de markt waarbij je zelf vetcellen kan bevriezen. De verhalen en ervaringen die wij horen over deze “slimfreezer” zijn eigenlijk allemaal negatief en hebben weinig tot geen effect. Het lijkt heel eenvoudig om zelf je vet te bevriezen maar verkeerd gebruik kan zelfs schadelijk zijn voor je omliggende spieren. Spieren kunnen gaan verlammen als deze te lang worden blootgesteld aan kou. Ik zou me hier persoonlijk dan ook niet aan wagen. Dit apparaat kan je dan ook niet vergelijken met de Cryo21.

Waarom wij voor de Cryo21 hebben gekozen | Cryolipolyse

Alle apparatuur die wij in onze praktijk in Amsterdam Zuid hebben staan, zijn aangeschaft omdat ik er van overtuigd ben dat deze een goede werking op de huid hebben. Ik ben dan ook zelf de beste klant in mijn eigen bedrijf. Na veel vergelijkingen gedaan te hebben was de keuze voor Cryolipolyse snel gemaakt omdat dit nu eenmaal beter werkt dan Cavitatie met ultrasound en veel minder ingrijpend is dan lipolyse en liposuctie.

Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat? 2

Zoals eerder aangegeven zijn er veel apparaten op de markt uit nog meer verschillende landen. Wij werken altijd met de beste apparatuur die wij kunnen vinden. Voor ons betekent dit dat wij een voorkeur hebben voor apparatuur die in de Europes Unie ontwikkeld en gefabriceerd is.

Na diverse demonstraties van verschillende leveranciers te hebben bijgewoond  hebben wij alle cryolipolyse behandelingen vergeleken en is onze keuze gevallen op het Italiaanse Cryo21. In Italië loopt men al jaren voor op Nederland als het gaat om lichaamsbehandelingen. Er worden daar zelfs meer lichaamsbehandelingen uitgevoerd dan gezichtsbehandelingen.

De Cryo21 heeft een kop die handmatig bediend wordt waardoor er mooi op de contouren gewerkt kan worden. Dit was voor ons een belangrijk pluspunt tegenover de klemmen of vacuum zuigmonden waar de meeste andere cryolipolyse apparaten mee werken. Daarnaast is de Cryo21 pijnloos met minimale bijwerkingen achteraf. Dit in combinatie met de resultaten die worden behaald met de Cryo21 was dit doorslaggevend. In tegenstelling tot andere cryolipolyse apparatuur heeft het vet bevriezen met de Cryo21 geen nadelen!

Hoe werkt de cryolipolyse behandeling met de Cryo21 | Vetcellen bevriezen

Voorafgaand aan de cryolipolyse behandeling wordt de omtrek gemeten van het te behandelen gebied. Daarnaast vindt er een weging plaats en maken wij een foto van de te behandelen zone. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De te behandelen zone wordt ingesmeerd met een crème die er voor zorgt dat de behandel kop, die maximaal tot -8 graden afkoelt, niet vast vriest aan de huid. De vetcellen bereiken hierdoor een temperatuur van 5 tot 8 graden. Hierdoor gaan ze kristalliseren en wordt het vet tot 2 weken na de behandeling op een natuurlijk manier afgevoerd door het lichaam.

Bij elke cryotherapie behandeling met de Cryo21 wordt er een laagje vet verwijderd. De behandeling met de Cryo21 is zo goed als pijnloos. Er zijn achteraf nauwelijks tot geen bijwerkingen. Het gebied wat behandeld is kan een paar dagen na de behandeling nog wel een beetje beurs aanvoelen.

Welke zones zijn goed te behandelen met Cryolipolyse

Onze ervaring leert dat op zacht vet het beste resultaat te behalen is.

De cryolipolyse behandeling met de Cryo21 wordt om de 2 weken uitgevoerd. Na elke behandeling heeft het lichaam de tijd nodig de gekristalliseerde vetcellen af te voeren. Het is hierbij van belang om veel water te drinken, minimaal 2 liter per dag. Na een kuur is het vet blijvend verdwenen.

Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat? 3

Komt het vet weer terug na een cryolipolyse behandeling?

Nee de vetcelllen zijn opgelost en kunnen niet meer gevuld worden. Het is wel van belang ook na een behandeling met de Cryo21 er een gezonde levensstijl op na te houden. Eet gezond, eet met mate en zorg voor voldoende beweging. Voor mensen die veel schommelen met hun gewicht is de cryo21 niet geschikt. Andere vetcellen kunnen zich namelijk gaan vullen als je in gewicht aankomt.

Vet-bevriezen-resultaat
Resultaat na 6 behandelingen

Wordt mijn huid slap nadat ik een Cryotherapie kuur heb gevolgd?

Nee, de huid wordt niet slap. De huid wordt gemiddeld 6 keer behandeld. Elke keer wordt er een klein laagje vet weggehaald waardoor de huid zijn elasticiteit behoudt. Daarnaast wordt door kou de fibroblasten gestimuleerd tot het aanmaken van collageen. Collageen draagt bij aan een stevigere huid. Daarom zijn de welbekende verslapte kippenarmen zeer goed te behandelen met de Cryo21.

Wat is de beste behandeling om vet te verwijderen?

BehandelingPrijzen buik (verschilt per aanbieder)Geschikt voorBijwerkingen en risico’sResultaat
Cavitatie – Ultra soundCirca €100. Ongeveer 10 nodigKleine oppervlakteBlauwe plekken, spierpijnWisselende resultaten bij kleine oppervlakte
Coolsculpting (Cryolipolyse)4 treatments circa €2400Kleine oppervlakteBehandeling kan pijn doen. Tot 6 weken na de behandeling kan de huid strak, gevoelig en beurs aanvoelenGoede resultaten bij kleine oppervlakte. Doordat huid in klem wordt geplaatst is het lastig op contouren te werken.
Cryo21 (Cryolipolyse)6 treatments circa €750Kleine oppervlakteZo goed als Pijnloos en geen bijwerkingen. De huid kan 2 dagen beurs aanvoelen
Goede resultaten bij kleine oppervlakte. Behandeling ook zeer geschikt voor contouren omdat met een kop de huid wordt behandeld
Lipolyse (inspuitingen)Lipolyse Sinds 2011 verbodenKleine oppervlakteKans op ernstige complicaties aanwezig. Maanden hersteltijd. Wisselende resultaten
Liposuctie (operatie)Bovenbuik tussen de €1250 en €2300Grote oppervlakte Kans op ernstige complicaties aanwezig. Tot 6 maanden hersteltijdGoede resultaten bij grote oppervlakte
BehandelingPrijzen buikGeschikt voorBijwerkingen en risico’sResultaat

 

 

Uit bovenstaand overzicht van de verschillende soorten behandelingen om vet te laten verwijderen, trekken wij de conclusie dat veel behandelingen een risico vormen en pijnlijk zijn. Vetcellen bevriezen met de Cryotherapie heeft geen nadelen en bovendien liggen de prijzen van cryotherapie met Cryo21 een stuk lager dan die van Coolsculpting.

Is Cellulite te behandelen met cryolipolyse?

Cellulite is te behandelen met de Cryo21. In tegenstelling tot het bevriezen van vet moet het behandelen van cellulite wel regelmatig worden bijgehouden voor blijvend resultaat. Na deze kuur kan cellulite om de 4 a 6 weken behandeld worden. Maar met LPG behandelingen wordt er op cellulite een veel mooier resultaat behaald. Een LPG cellulite behandeling kan je ook meteen op contouren van het lichaam werken zoals bijvoorbeeld taille, heupen of billen. In comibinatie met Cryolipolyse worden zeer mooie resultaten behaald. Zie onze voor en na foto’s van LPG behandelingen waarvan sommige in combinatie met Cellulite

Na een LPG cellulite behandeling doe je er goed aan om gezond te eten en je gewicht stabiel te houden. Voldoende beweging is ook erg belangrijk, niet zozeer om af te vallen, maar vooral voor een mooie gladde en stevige huid. Te weinig beweging draagt bij aan cellulite en dit is juist niet wat je wil. Een gezonde levendstijl is dus belangrijk,  niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je cellulite.

Cellulitis behandeling

Wordt het Cholesterol verhoogd na het bevriezen van vetcelllen?

Nee, wetenschappelijke studies van het Amerikaanse overheidsorgaan FDA (Food and Drugs Administration) hebben aangetoond dat het bevriezen van vetcellen met de cryolipolyse techniek het cholesterol niet verhoogt. Het bevriezen van vetcellen is niet geschikt om van overgewicht af te komen of het cholesterol in het lichaam ter verlagen. Diverse studies hebben aangetoond dat er geen verandering in cholesterol waarneembaar is na cryolipolyse behandelingen.

Vetcellen-bevriezen-verhoogd-niet-cholesterol

Wat is cholesterol?

Cholesterol is onmisbaar in het menselijke lichaam. Zonder cholesterol overleeft geen enkele cel in ons lichaam. Cholesterol is een belangrijke grondstof voor onze hormonen en de cellen in ons lichaam. Het meeste cholesterol maakt uw lever zelf aan. Het restant wordt uit voeding gehaald. Dit cholesterol wordt via de darmen opgenomen in het bloed en naar de lever vervoerd. Het komt vervolgens via de bloedbaan terecht bij lichaamscellen, waar het dient als bouwstof.

Goed en slecht cholesterol

Cholesterol wordt door het lichaam verpakt in lipoproteïnen. De verpakking bepaalt of het cholesterol ‘slecht’ of ‘goed’ is. Deze verpakking noemt men lipoproteïnen en worden aangeduid met LDL, HDL en VLDL .

LDL = slecht cholesterol
Teveel LDL-cholesterol blijft kleven aan de vaatwand. Hierdoor vernauwen de bloedvaten. Hierdoor kan er op lange termijn een hart- of herseninfarct ontstaan.

HDL = goed cholesterol
HDL transporteert zoveel mogelijk overtollig cholesterol af naar de lever. Hierna wordt het HDL-cholesterol opnieuw gebruikt of wordt het uitgescheiden via de ontlasting. Hoe meer HDL u heeft, hoe beter!

Een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaakt worden door overgewicht en het eten van te veel verzadigd vet.

Cryolipolyse afspraak in Amsterdam nu van 150,- voor 100,-

Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat? 1

Heb je iets gehad aan het artikel over Cryolipolyse – vetcellen bevriezen? Wij vinden het erg leuk als je het ons laat weten middels een Like op Facebook.

Vragen over Vet Bevriezen? Stel ze hieronder in de comments.

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

20 Replies to “Vet bevriezen door cryolipolyse, werkt dat?”

 1. Jose schreef:

  Goed en duidelijk stuk over het bevriezen van vetcellen. Ik heb inmiddels 4 van de 6 behandelingen ondergaan en ben heel erg blij met het resultaat. De laatste 2 behandelingen ga ik op een ander gebied laten uitvoeren

  1. Souad schreef:

   Waar heb je het gedaan? Welke kliniek overweeg het ook om te doen!

 2. Lindsay Polfliet schreef:

  Bbeste
  Je kan er dan op vertrouwen dat je met Cryio 21 de beste resultaten hebt?
  Mag je er dan ook op vertrouwen dat iemand die reclame maakt met dit toestel er ook echt met werkt dan en zoals het moet?
  Ik woon in België, en ik vond dit in mijn buurt: Jean D’Arcel Beauty Lounge Oostrozebeke.
  Mvg

  1. Igor schreef:

   Beste Lindsay,

   De specialisten die met Cryo21 werken zijn opgeleid door de leverancier van het apparaat. Ik weet helaas niet hoe de kwaliteit van werken is geborgd bij andere klinieken. Dit kan ik natuurlijk alleen maar over onze eigen praktijk vertellen.
   Mijn advies is via Google te zoeken of je ervaringen van andere klanten kan vinden over dit bedrijf. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

 3. Jose schreef:

  Waarom spreken jullie over cellulitis, waar waarschijnlijk cellulite wordt bedoeld?

  1. Jiska schreef:

   Beste Jose, dank voor je scherpte. Je hebt helemaal gelijk dit moet natuurlijk cellulite zijn. We hebben het aangepast

 4. Kubra schreef:

  Zijn er hier meer mensen die dit gedaan hebben? En hoe bevalt het? Ben er erg benieuwd naar!

  1. Angela schreef:

   Ik kan je zeggen dat mijn ervaringen met de cryo21 erg goed bevallen is. Het resultaat is direct zichtbaar en met de 6 behandelingen is er ook echt goed resultaat. De behandelingen die ik heb gehad waren allemaal pijn vrij. Wel heb je iedere keer een beetje een rode huidkleur, dit komt mede door de kou waarmee gewerkt wordt.

   Volgens mij zitten er door het hele land Cryo21 aanbieders en hoef je niet persee naar Amsterdam om behandelt te worden. Ik kan je de behandeling in ieder geval aanraden.

 5. Remco schreef:

  Op deze website staat dat de cel pas bij 4 graden knapt en dat de cryo21 de beste is maar op de website http://www.cryo21.nl staat dat dit apparaat afkoeld tot circa 8 graden. Hoe zit dat nu?

  1. Igor Payet schreef:

   We hebben het even exact voor je uitgezocht. Een vetcel kristalliseert bij een temperatuur van circa 9 graden of kouder. Hoe koud exact hangt af van de specifieke cryolipolyse techniek. Ook de grootte van de vetcel en wat voor type het is, is mede bepalend wanneer deze exact kristaliseert. De Cryo21 koelt af tot circa 8 a 5 graden celcius.

 6. Henk schreef:

  wat gaat er mis als je een icepack gebruikt ipv apparatuur?

 7. Jessie schreef:

  Hallo ik heb echt een hele dikke buik , dat me zelfs gevraagd word of ik zwanger ben , help dit bij mij ook dat bevriezen of heb ik er te veel vet voor?

  1. IgorPayet schreef:

   Helaas is een cryo behandeling omn vet te verwijderen niet geschikt.

 8. Sunny schreef:

  Beste, Kan Cryo21 ook toegepast worden om vet OP de kin te verwijderen? Dus niet het vet onder de kin (kan blijkbaar wel, heb ik ergens gelezen), maar als je een wat vooruitstekende kin hebt omwille van vet, niet omdat het kaakbot naar voren staat. Het is een kleine zone die je echt kan vastnemen en heen en weer kan wiebelen, dus echt een vetophoping. Mvg

 9. sylvie schreef:

  ik zoek een adres voor de cryo21 te laten uitvoeren in de buurt van Hasselt (België).
  Kan dus ook in Maastricht zijn bvb. Ik weet niet of het in Nederland goedkoper is?
  Hoe weet ik of ze niet met de Chinese apparaten werken?

 10. Paula Middendorp schreef:

  Ik las dat het niet geschikt is voor mensen met hartkwalen….Dit wordt verder niet uitgelicht
  Ik draag een ICD maar wil graag mijn buikvet laten bevriezen. Kom er niet achter of ik dit nu kan doen of niet.
  Wat voor gevaar is er voor mensen met hartkwalen?

 11. Cindy schreef:

  Kan het ook voorkomen dat het niet bij iemand werkt? Ik heb (elders) al 5 behandelingen voor de buik gehad maar ben nou niet echt tevreden…

  1. Igor schreef:

   Ja dat is mogelijk. Elk lichaam reageert anders en is van meerdere factoren afhankelijk hoe goed het lichaam de vetcellen kan afvoeren

 12. As schreef:

  Ik lees verschillen qua behandelduur. 20 minuten tot 1 uur per zone. Is het effect hetzelfde? Wat is het verschil?

  1. Igor schreef:

   Dat hangt denk ik heel erg van het apparaat af hoe lang de behandeling duurt. Of elk apparaat hetzelfde resultaat heeft is moeilijk te zeggen aangezien er best veel aanbieders zijn die ook met minder bekende merken werken of met apparatuur uit China die goedkoop zijn aangeschaft. Hoe goedkoper de behandeling de groter de kans is dat er minder resultaat wordt behaald. Maar dit betekent niet automatisch dat duurdere behabdelingen wel altijd goed zijn. Vraag de salon naar voorbeeld foto’s van wat ze bereikt hebben met het apparaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright 2020