fbpx
vet bevriezen Cryolipolyse

Share

Vet bevriezen je hebt er vast wel van gehoord. Werkt dat echt en is cryolipolyse geschikt voor mij?

Inhoud

Vet bevriezen met cryolipolyse!

Plaatselijk vet bevriezen middels cryolipolyse  wordt ook wel cryo behandeling  genoemd en is een goed werkende methode om van je overtollig vet af te komen  Maar wat is vet bevriezen precies en hoe werkt vet bevriezen? Vet bevriezing is, wanneer deze goed wordt uitgevoerd, een veilige manier  om plaatselijk overtollig vet te verwijderen.  Buikvet bevriezen is de meest toegepaste zone, maar in principe kan elk lichaamsdeel worden behandeld middels cryolipolyse. Dit is wel afhankelijk met wat voor cryolipolyse apparaat er wordt gewerkt. Niet elk apparaat werkt even goed en vet bevriezen is ook niet voor iedereen geschikt.

Er zijn in Nederland en België veel apparaten, klinieken en schoonheidssalons die beloven pijnloos vetcellen te bevriezen.

Door  vetbevriezing sterft de vetcel af. Deze kan dus niet meer gevuld worden waardoor het vet op deze plek niet meer terug komt. Er is een groot aanbod van diverse Cryo-behandelingen op de markt waardoor het lastig is een keuze te maken. Sommige behandelingen kunnen zelfs erg pijnlijk zijn. Ook is er veel cryo-apparatuur uit landen zoals China of voor thuis gebruik. Wees hier voorzichtig mee! Een niet deugdelijk apparaat kan namelijk schade veroorzaken aan de huid. In dit blog vertellen wij je alles over vet bevriezen, eventuele alternatieven en over de verschillende soorten Cryo behandelingen waaruit je kunt kiezen. Maar eerst gaan we je uitleggen wat vet bevriezing is…

Wat is vet bevriezen? | Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is vet bevriezen, beter gezegd het bevriezen van de vetcellen. Het vet zelf wordt niet bevroren maar het zijn juist de vetcellen die gevoelig zijn voor kou. Veel gevoeliger dan elk ander lichaamsweefsel. Dus eigenlijk bevries je de vetcellen.  Vetcellen kristalliseren namelijk bij een temperatuur onder de 9ºC. Dit proces noemt men cryolipolyse. Hoe koud de vetcel exact moet worden om te kristalliseren hangt af van de cryolipolyse tecniek en wat voor type vetcel het exact is.

 

 

Vetcellen bevriezen is gebaseerd op de Cryolipolyse techniek die op de Harvard Universiteit is ontwikkeld en wordt ook wel cryotherapie genoemd. Door kou toe te passen op vetcellen worden ze op een natuurlijke en onschadelijke manier afgebroken door het lichaam. Cryolipolyse brengt geen schade toe aan ander omliggend weefsel, dus bevriezen van vetcellen is een zeer veilige behandeling als het goed wordt uitgevoerd en heeft bovendien veel voordelen ten opzichte van andere behandelingen die vet verwijderen.

 

Het lichaamsvet van de mens is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag vet zit zeer dicht op de spieren en kan je aanpakken door voldoende beweging of gezonde voeding. De laag vet die net onder de huid zit is een hardnekkige vetlaag. Deze vetlaag wordt over het algemeen niet of nauwelijks doorbloed. Hierdoor is het veel moeilijker deze vetlaag aan te pakken en heeft gezonde voeding en veel sporten hier weinig effect op. Vandaar dat veel mensen die echt gezond bezig zijn toch niet van hun buikvet of lovehandles afkomen. Voor deze mensen is het bevriezen van vetcellen echt een uitkomst.

Voor wie is vet bevriezen niet geschikt?

Cryolipolyse niet geschikt voor personen met flink overgewicht of obesitas. De vetcellen kunnen namelijk 70 keer in omvang toenemen. Vetcellen zijn bij mensen met overgewicht dus veel meer vet gevuld dan bij een persoon die op gewicht is. Deze goed gevulde vetcelleen kunnen niet door afkoeling vernietigd worden. De vetcel is gewoonweg te groot om te laten kristalliseren.

 

Cryolipolyse is niet geschikt bij:

 • Grote probleemzones
 • Voor personen met obesitas
 • Om gewicht te verliezen
 • Personen die erg schommelen in gewicht
 • BMI van boven de 30 (BMI berekenen)
 • Hartkwalen
 • Huidaandoeningen en ontstekingen
 • Zwangerschap
 • Epilepsie of andere ernstige ziekte

Zelf vet bevriezen? Niet doen!

Zelf plaatselijk vet verwijderen van je buik of andere zones? Dacht het niet….

Er is een apparaat op de markt waarbij je zelf vet kan bevriezen. De verhalen en cryolipolyse ervaringen die wij horen over deze “slimfreezer” zijn eigenlijk allemaal negatief en hebben weinig tot geen effect. Het lijkt heel eenvoudig om zelf je vet te bevriezen maar verkeerd gebruik kan zelfs schadelijk zijn voor je omliggende spieren. Spieren kunnen gaan verlammen als deze te lang worden blootgesteld aan kou. Ik zou me hier persoonlijk dan ook niet aan wagen. Dit apparaat kan je dan ook niet vergelijken met bijvoorbeeld de Cryo21.

Welke zones kan je behandelen met een cryo behandeling?

Onze ervaring leert dat op zacht vet het beste resultaat te behalen is.

Cryolipolyse-vet-bevriezen

De cryo behandeling met de Cryo21 wordt om de 2 weken uitgevoerd. Na elke behandeling heeft het lichaam de tijd nodig de gekristalliseerde vetcellen af te voeren. Het is hierbij van belang om veel water te drinken, minimaal 2 liter per dag. Na een kuur is het vet blijvend verdwenen.

Het cryolipolyse resultaat verbeteren en versnellen

Nu we weten wat cryolipolyse exact is, kunnen we het natuurlijke proces van het afvoeren van de  vetcellen versnellen. Door gebruik van de juiste cremes en supplementen krijg je een nog mooier en beter resultaat. 

 

Wij adviseren tijdens cryolipolyse kuur Crema  Grasso te gebruiken. Dit mooie product helpt de vetcellen te verkleinen en vloeibaar te maken en verbetert daarnaast de elastisiteit van de huid. 

 

Om de afvoer van de vetcellen te versnellen adviseren wij Laviesage Cleansing Cure. Dit detox supplement ontgift het lichaam en ondersteunt je lever bij het afvoeren van de gekristaliseerde vetcellen.

De beste producten om het resultaat van je cryolipolyse nog mooier te maken

Veel keuze in cryolipolyse apparatuur

Er is veel verschillende apparatuur op de markt met elk zo zijn voordelen en nadelen. Zo zijn er machines met grote koelpads, klemmen of met een vacuüm zuigmond. Onze keus is gevallen op de Cryo21 met een behandel kop die door een specialist wordt bediend. Door de handmatige bediening kunnen specifieke zones aangepakt worden en mooiere contouren worden gemaakt dan bij koelpads, klemmen of een vacuum zuigmond waar de huid tussen wordt geklemd.

Waarom wij voor de Cryo21 hebben gekozen | Cryolipolyse

Alle apparatuur die wij in onze praktijk in Amsterdam Zuid hebben staan, zijn aangeschaft omdat ik er van overtuigd ben dat deze een goede werking op de huid hebben. Ik ben dan ook zelf de beste klant in mijn eigen bedrijf. Na veel vergelijkingen gedaan te hebben was de keuze voor Cryolipolyse snel gemaakt omdat dit nu eenmaal beter werkt dan een Cavitatie behandeling met ultrasound en veel minder ingrijpend is dan lipolyse en liposuctie.

 

Zoals eerder aangegeven zijn er veel apparaten op de markt uit verschillende landen. Wij werken altijd met de beste apparatuur die wij kunnen vinden. Voor ons betekent dit dat wij een voorkeur hebben voor apparatuur die in de Europes Unie ontwikkeld en gefabriceerd is.

 

Na diverse demonstraties van verschillende leveranciers te hebben bijgewoond  hebben wij alle cryolipolyse behandelingen vergeleken en is onze keuze gevallen op het Italiaanse Cryo21. In Italië loopt men al jaren voor op Nederland als het gaat om lichaamsbehandelingen. Er worden daar zelfs meer lichaamsbehandelingen uitgevoerd dan gezichtsbehandelingen.

 

De Cryo21 heeft een kop die handmatig bediend wordt waardoor er mooi op de contouren gewerkt kan worden. Dit was voor ons een belangrijk pluspunt tegenover de klemmen of vacuum zuigmonden waar de meeste andere cryolipolyse apparaten mee werken. Daarnaast is de Cryo21 pijnloos met minimale bijwerkingen achteraf. Dit in combinatie met de resultaten die worden behaald met de Cryo21 was dit doorslaggevend. In tegenstelling tot andere cryolipolyse apparatuur heeft het vet bevriezing met de Cryo21 geen nadelen!

Zelf vet bevriezen? Niet doen!

Zelf plaatselijk vet verwijderen van je buik of andere zones? Dacht het niet….

Er is een apparaat op de markt waarbij je zelf vet kan bevriezen. De verhalen en cryolipolyse ervaringen die wij horen over deze “slimfreezer” zijn eigenlijk allemaal negatief en hebben weinig tot geen effect. Het lijkt heel eenvoudig om zelf je vet te bevriezen maar verkeerd gebruik kan zelfs schadelijk zijn voor je omliggende spieren. Spieren kunnen gaan verlammen als deze te lang worden blootgesteld aan kou. Ik zou me hier persoonlijk dan ook niet aan wagen. Dit apparaat kan je dan ook niet vergelijken met bijvoorbeeld de Cryo21.

Hoe werkt een cryo behandeling met de Cryo21 | Vetcellen bevriezen

Voorafgaand aan de cryo behandeling wordt de omtrek gemeten van het te behandelen gebied. Daarnaast vindt er een weging plaats en maken wij een foto van de te behandelen zone. Over het algemeen zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De te behandelen zone wordt ingesmeerd met een crème die er voor zorgt dat de behandel kop, die maximaal tot -8 graden afkoelt, niet vast vriest aan de huid.

De vetcellen bereiken hierdoor een temperatuur van 5 tot 8 graden. Hierdoor gaan ze kristalliseren en wordt het vet tot 2 weken na de behandeling op een natuurlijk manier afgevoerd door het lichaam. Bij elke cryo behandeling met de Cryo21 wordt er een plaatselijk een laagje vet verwijderd. De behandeling met de Cryo21 is zo goed als pijnloos. Er zijn achteraf nauwelijks tot geen bijwerkingen. Het gebied wat behandeld is kan een paar dagen na de behandeling nog wel een beetje beurs aanvoelen.

Vet bevriezen Cryolipolyse 1

Komt het vet weer terug na een cryolipolyse behandeling?

Nee de vetcelllen zijn opgelost en kunnen niet meer gevuld worden. Het is wel van belang ook na een behandeling met de Cryo21 er een gezonde levensstijl op na te houden. Eet gezond, eet met mate en zorg voor voldoende beweging. Voor mensen die veel schommelen met hun gewicht is de cryo21 niet geschikt. Andere vetcellen kunnen zich namelijk gaan vullen als je in gewicht aankomt.

Wordt mijn huid slap na cryolipolyse

Nee, de huid wordt niet slap. De huid wordt gemiddeld 6 keer behandeld. Elke keer wordt er een klein laagje vet weggehaald waardoor de huid zijn elasticiteit behoudt. Daarnaast wordt door kou de fibroblasten gestimuleerd tot het aanmaken van collageen. Collageen draagt bij aan een stevigere huid. Daarom zijn de welbekende verslapte kippenarmen zeer goed te behandelen met de Cryo21.

Vet-bevriezen-revaring-resultaat

De beste behandelingen voor vet verwijderen!

Scroll naar links voor alle gegevens

BehandelingPrijzen buik (verschilt per aanbieder)Geschikt voorBijwerkingen en risico’sResultaat
Cavitatie – Ultra soundCirca €100. Ongeveer 10 nodigKleine oppervlakteBlauwe plekken, spierpijnWisselende resultaten bij kleine oppervlakte
Coolsculpting (Cryolipolyse)4 treatments circa €2400Kleine oppervlakteBehandeling kan pijn doen. Tot 6 weken na de behandeling kan de huid strak, gevoelig en beurs aanvoelenGoede resultaten bij kleine oppervlakte. Doordat huid in klem wordt geplaatst is het lastig op contouren te werken.
Cryo21 (Cryolipolyse)6 treatments circa €750Kleine oppervlakteZo goed als Pijnloos en geen bijwerkingen. De huid kan 2 dagen beurs aanvoelenGoede resultaten bij kleine oppervlakte. Behandeling ook zeer geschikt voor contouren omdat met een kop de huid wordt behandeld
Lipolyse (inspuitingen)Lipolyse Sinds 2011 verbodenKleine oppervlakteKans op ernstige complicaties aanwezig. Maanden hersteltijd.Wisselende resultaten
Liposuctie (operatie)Bovenbuik tussen de €1250 en €2300Grote oppervlakteKans op ernstige complicaties aanwezig. Tot 6 maanden hersteltijdGoede resultaten bij grote oppervlakte

Uit bovenstaand overzicht van de verschillende soorten behandelingen om vet te laten verwijderen, trekken wij de conclusie dat een aantal behandelingen een risico vormen en pijnlijk zijn. Vet bevriezen en verwijderen met Cryo21 heeft geen nadelen en is niet pijnlijk. Bovendien liggen de prijzen van cryolipolyse met Cryo21 een stuk lager dan die van Coolsculpting.

Antwoorden op al je cryolipolyse vragen

Hier zijn onze 4 tips voor de beste cryolipolyse resultaten:

 1. Eet gezond! Cryolipolyse breekt vetcellen af, maar je lichaam heeft genoeg andere lege vetcellen die zich weer kunnen vullen!
 2. Lichaamsbeweging is de beste manier om gewichtstoename te voorkomen, zowel tijdens je cryolipolyse kuur als er na.
 3. Verwacht niet te veel, cryolipolyse is niet bedoeld om af te vallen maar om plaatselijk randen vet te verwijderen. Bij de juiste kliniek zullen ze je naast de cryo behandeling adviseren in een gezonde lifestyle. De meeste mensen die bij ons een cryo behandeling ondergaan worden hierdoor meer bewust over het effect van beweging en voedsel.
 4. Ondersteun je lichaam met de juiste producten, waarvan we het belang hierboven in het artikel hebben uitgelegd.

 

De cryolipolyse behandeling is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De ideale persoon is iemand met een goede lichamelijke conditie maar met lokale vetophopingen op bijvoorbeeld kin, bovenarmen, buik, rug, bh-knobbels, vetophopingen in dijen en flanken en andere vetzones. Cryolipolyse is geen vervanging voor gewichtsverlies. Het is een behandeling om plaatselijk hardnekkig vet te verwijderen, waar een dieet of lichaamsoefeningen niet het gewenste resultaat hebben. De behandeling is een alternatief voor liposuctie en heeft als voordeel dat het geen operatie is, zodat u geen tijd nodig heeft om te herstellen.

Dit is afhankelijk van welk gebied u wilt aanpakken, wat uw uiteindelijke doel is en het aantal behandelingen dat nodig is.

Samen met de huidspecialist wordt een behandelplan op maat gemaakt, dat precies is afgestemd op uw lichaam en wensen. Houdt rekening met 750,- voor een zone op het lichaam en rond 450,- voor een onderkin

De vetcellen worden door het bevriezen gekristalliseerd, sterven af en worden vervolgens door het lichaam afgevoerd en komen niet meer terug.

Let op! een ongezonde levenstijl kan er wel voor zorgen dan andere vetcellen zich gaan vullen.

Ja, het resultaat is blijvend. De vetcellen die zijn afgevoerd komen nooit meer terug. Een ongezond lifestyle kan er wel voor zorgen dat andere lege vetcellen zich gaan vullen.

Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat cryoliopolyse veilig is. In Amerika heeft De U.S. Food and Drugs (FDA) ook verklaard dat cryolipolyse veilig is voor het verwijderen van plaatselijk vet.

Let op! Ook hier geld vaak dat goedkoop vaak duurkoop is. Ga naar een professionele kliniek of schoonheidssalon die hier veel ervarting in heeft en met goedgekeurde apparatuur werkt
Nee, cryolipolyse met de cryo21 is niet pijnlijk. Andere appraten met zuignappen kunnen als pijnlijk worden ervaren.

Met de cryo21 kan de behandelde huid er een paar uur een beetje rood uit zien. Dit trekt snel weg.

Bij een apparaat die vacuüm zuigt zoals Coolsculpting kan tijdens de behandeling het gevoel ontstaan dat er aan u getrokken en geknepen wordt. Een verdoofd of vervelend gevoel kan worden ervaren. Na de behandeling kunt u tijdelijk last hebben van gevoelloosheid, roodheid, zwelling, blauwe plekken of irritatie.

Ja dit is mogelijk. De cryolipolyse behandeling is geen chirurgische ingreep en u hoeft er dus niet van te herstellen. U kunt na de behandeling weer aan het werk of ander werk hervatten.

Als u aankomt, zal het extra vet zich over uw hele lichaam verspreiden en niet alleen op de behandelde plaatsen terechtkomen.

Wij zitten gevestigd in Amsterdam Zuid.

Nee, elk lichaam reageert anders op een cryo behandeling. Hiervoor kunnen diverse onderliggende oorzaken zijn. Dit wordt altijd tijdens de intake besproken.

Coolsculpting is net als Cryo21 een van de cryolipolyse methodes om vet te bevriezen

Is Cellulite te behandelen met cryolipolyse?

Cellulite is te behandelen met de Cryo21. In tegenstelling tot het bevriezen van vet moet het behandelen van cellulite wel regelmatig worden bijgehouden voor blijvend resultaat. Na deze kuur kan cellulite om de 4 a 6 weken behandeld worden. 

 

Let op er zijn voor cellulite betere alternatieven dan cryolipolyse. Met LPG behandelingen wordt er op cellulite een veel mooier resultaat behaald. Een LPG cellulite behandeling kan je ook meteen op contouren van het lichaam werken zoals bijvoorbeeld taille, heupen of billen. In comibinatie met Cryolipolyse worden nog mooiere resultaten behaald. Zie onze voor en na foto’s van LPG behandelingen waarvan sommige in combinatie met cryolipolyse.

 

Na een LPG cellulite behandeling doe je er goed aan om gezond te eten en je gewicht stabiel te houden. Voldoende beweging is ook erg belangrijk, niet zozeer om af te vallen, maar vooral voor een mooie gladde en stevige huid. Te weinig beweging draagt bij aan cellulite en dit is juist niet wat je wil. Een gezonde levenstijl is dus belangrijk,  niet alleen voor je gezondheid maar ook voor je cellulite.

cryolipolyse benen heupen

Wordt het cholesterol verhoogd na het bevriezen van vetcelllen?

Nee, wetenschappelijke studies van het Amerikaanse overheidsorgaan FDA (Food and Drugs Administration) hebben aangetoond dat het bevriezen van vetcellen met de cryolipolyse techniek het cholesterol niet verhoogt. Het bevriezen van vetcellen is niet geschikt om van overgewicht af te komen of het cholesterol in het lichaam ter verlagen. Diverse studies hebben aangetoond dat er geen verandering in cholesterol waarneembaar is na cryolipolyse behandelingen.

 

Vetcellen-bevriezen-verhoogd-niet-cholesterol
 

Wat is cholesterol?

Cholesterol is onmisbaar in het menselijke lichaam. Zonder cholesterol overleeft geen enkele cel in ons lichaam. Cholesterol is een belangrijke grondstof voor onze hormonen en de cellen in ons lichaam. Het meeste cholesterol maakt uw lever zelf aan. Het restant wordt uit voeding gehaald. Dit cholesterol wordt via de darmen opgenomen in het bloed en naar de lever vervoerd. Het komt vervolgens via de bloedbaan terecht bij lichaamscellen, waar het dient als bouwstof.

 

Goed en slecht cholesterol

Cholesterol wordt door het lichaam verpakt in lipoproteïnen. De verpakking bepaalt of het cholesterol ‘slecht’ of ‘goed’ is. Deze verpakking noemt men lipoproteïnen en worden aangeduid met LDL, HDL en VLDL.

 

 • LDL = slecht cholesterol
  Teveel LDL-cholesterol blijft kleven aan de vaatwand. Hierdoor vernauwen de bloedvaten. Hierdoor kan er op lange termijn een hart- of herseninfarct ontstaan.
 • HDL = goed cholesterol
  HDL transporteert zoveel mogelijk overtollig cholesterol af naar de lever. Hierna wordt het HDL-cholesterol opnieuw gebruikt of wordt het uitgescheiden via de ontlasting. Hoe meer HDL u heeft, hoe beter!

Een hoog cholesterolgehalte kan veroorzaakt worden door overgewicht en het eten van te veel verzadigd vet.

Heb je iets gehad aan het artikel over Cryolipolyse – vetcellen bevriezen?

Wij vinden het erg leuk als je het ons laat weten middels een Like op Facebook. Vragen over vet bevriezen of wil je jouw cryolipolyse ervaring met ons delen? Zet ze in de comments hieronder!

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Delen met

Stel een vraag of laat een comment achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Volg ons
Recente blogs
De waardering van www.skinsunlimited.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.