Gezichtsverzorging mannen

Share

Goede gezichtsverzorging voor mannen hoeft niet lang te duren. We laten je in dit artikel zien dat het ook simpel en snel kan!

Inhoud

Gezichtsverzorging mannen

Gezichtsverzorging voor mannen gaat er meestal iets anders aan toe dan bij vrouwen. De meeste mannen besteden over het algemeen geen 1 a 1,5 uur per dag voor de spiegel aan het klaarmaken van hun uiterlijk. De meeste mannen spenderen maximaal 10 minuten per dag aan gezichtsverzorging inclusief scheren.

Mannen vinden het steeds  ‘normaler’  om meer aandacht te besteden aan het uiterlijk. Veel mannen sporten, gaan naar de gym en willen goed voor de dag komen met mooie kleding. Maar waar kijk je nu als eerste naar? Dat is toch iemands gezicht! En vrouwen worden steeds selectiever en willen graag een goed verzorgde man. Gelukkig begrijpen ook steeds meer mannen dit en vinden zij langzamerhand hun weg hierin, vaak nog wel met verkeerde producten maar daarover later meer.

In onze salon is inmiddels zo ongeveer 20% van onze klantenkring man en van de online bestellingen bestaat zo’n 10% uit mannen. Ook dit neemt ieder jaar alleen maar toe, wat dus betekent dat mannen steeds meer met goede gezichtsverzorging bezig zijn.

Of het nou gaat om jonge mannen met acne of wat oudere mannen die graag wat aan huidveroudering willen doen. Want ja, ook mannen kunnen zich hier enorm aan storen en misschien wel onzeker over zijn.

Gelukkig merken wij dat dit steeds minder als ‘taboe’ wordt gezien en krijgen wij dagelijks mannen over de vloer of bestellen ze online als  de drempel voor een kliniek of salon te hoog is.

Is gezichtsverzorging voor mannen anders dan voor vrouwen?

Er is een groot verschil tussen een vrouwen- en mannenhuid. Het belangrijkste verschil is dat de huid van een man tot wel 25% dikker kan zijn. Ook heeft de mannenhuid vaak grotere poriën waardoor de huid er vetter uit ziet. De huid wordt daarnaast bij mannen vaak blootgesteld aan schade voortkomend uit het scheren.

De mannenhuid veroudert vaak later dan een vrouwen huid, maar als het verouderingsproces eenmaal in gang is gezet gaat dit weer veel sneller dan bij de vrouwenhuid.


Ook voor de mannenhuid geldt dus dat het van groot belang is de huid er goed, verzorgd en schoon uit te laten zien. Dit voorkomt huidproblemen en vroegtijdige veroudering. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en een 8 stappenplan (zoals sommige vrouwen doen) is niet nodig.

Gezichtsverzorging voor mannen is simpel

Als je als man interesse begint te krijgen in huidverzorging is de eerste stap om thuis aan de slag te gaan met producten. Zeker als de huid niks gewend is kan dit enorm veel effect hebben en de huid er veel beter uit laten zien.

 

Maar wat heb je nu nodig?

 

Het belangrijkste voor de mannenhuid is een 3 stappenplan en kost je circa 2 minuten in de ochtend en 2 minuten in de avond.

 

 1. Reinigen met een cleanser is de basis in huidverzorging. Lees alles over de beste gezichtsreiniger voor jouw huid
 2. Serum
 3. Dagcrème + SPF zonbescherming en in de avond een nachtcrème

Met 4 producten kan je al een goed begin maken om je huid op een goede manier te verzorgen en te werken aan anti-aging of andere huidproblemen.

gezichtsverzorging mannen
In simpele stappen naar een mooie huid!

Hoe lang doe je met de gezichtsproducten voor mannen?

De producten die wij later in dit artikel per huidtype adviseren gaan circa zo’n 3 a 4 maanden mee.

Hoe herken ik mijn huidtype als man?

Iedereen heeft een ander type huid. Om het nog ingewikkelder de maken heeft ook bijna iedereen een gemengd huidtype. Hiermee bedoel wij;  bijvoorbeeld een vetter voorhoofd en neus maar juist wat drogere wangen. Als je een vette huid hebt is dit te herkennen aan een wat olieachtige waas en grotere poriën. Een drogere huid heeft kleine poriën en kan soms zelfs neigen naar schilfers en een ruwe huid.

De beste gezichtsverzorging voor mannen

Normale huid – gezichtsverzorging mannen

Normale huidtypes hebben kleine poriën en een stevige huid die in balans is. De huid is elastisch en wordt niet vettig gedurende de dag. Je hebt vrijwel geen last van onzuiverheden.

 

Ons advies voor mannen met een normale huid:
Reinig de huid elke ochtend en avond met een cleanser en overdag een moisturizer met SPF en in de avond gebruik je een anti-aging serum + nachtcrème met werkstoffen voor de nacht. Wij hebben een kant en klare set van Medik8 speciaal voor de man

 

 

Droge huid – gezichtsverzorging mannen

De Droge huid herken je door schilfertjes en een droog, trekkerig gevoel. Wangen en voorhoofd geven bij wrijven meestal huidschilfers af en de huid voelt wat ruwig aan. Mannen die een Droge huidtype zijn verouderen sneller dan de andere huidtypes en vertonen sneller rimpels. De huid is zichtbaar minder elastisch dan andere huidtypes.


Wij adviseren mannen met een droge huid:

 1. ‘s ochtends en ‘s avonds een cleanser voor de droge huid te gebruiken, de Medik8 Cream Cleanse zit boordevol hydraterende eigenschappen en is zeer mild.
 2. Gebruik overdag zonnebrand met een hoge SPF  (ook als de zon niet schijnt) minimaal SPF 30 of een hydraterende dagcreme zoals Medik8 Advanced Day Total Protect met SPF 30. Schadelijke UV straling beschadigt de huid en kan deze nog verder uitdrogen.
 3. Breng je vochtbalans op peil door een hydraterend B5 serum te gebruiken. Gebruik deze in beginsel zo vaak mogelijk tot dat de huid beter aanvoelt. Vermijd ten allertijde ingrediënten die uitdrogen, zoals zeep of alcohol.
 4. Gebruik in de avond na het reinigen en het serum Medik8 Vitamine C nachtcreme

 

Vette huid – gezichtsverzorging mannen

Mannen met een vettig huidtype zijn over het algemeen minder gevoelig voor verzorgingsproducten. De poriën zijn echter minder groot waardoor mee-eters en onzuiverheden sneller ophopen en tot uiting komen. De huid heeft altijd een bepaalde mate van glans, wat per dag kan verschillen.

 

 

Oplossingen voor mannen met een vette huid:

 1. Reinig de huid met een zeepvrije cleanser zoals Medik8 Clarifying Foam in de ochtend en avond.
 2. Als dagcrème en nachtcrème adviseren wij Medik8 Balance Moisturizer. Deze is verrijkt met prebiotica en probiotica en werkt met de natuurlijke mechanismen van de huid om de huid in balans te brengen en hydratatie te stimuleren, waardoor er een matterend effect ontstaat.
 3. ‘s Avonds gebruik je na het reinigen en voor de crème het Crystal Retinal 6 serum van Medik8 wat naast tegen huidveroudering werkt ook een anti-bacteriële werking heeft.
 4. Gebruik eens per week het Medik8 Clay Mask op basis van klei om vetten op te nemen en die de natuurlijke balans ondersteunt. Vermijd Ingedienten die uitdrogen zoals zeep of producten met alcohol.

Gevoelige en rode huid – gezichtsverzorging mannen

De verzorging van een gevoelige huid is best eenvoudig! Gebruik geen producten die  irritatie kunnen veroorzaken,  een gevoelige huid geeft namelijk snel een reactie op bepaalde ingrediënten. De gevoelige huid voelt daarnaast trekkerig aan, is droog of schraal en kan soms ook jeuken. Rehydratie en herstel van de natuurlijke barrière van de huid is de belangrijkste manier om de gevoelige huid te behandelen.Gevoelige huidtypes gaan altijd gepaard met een ander huidtype, met als toevoeging dus de extra gevoeligheid. Voor de gevoelige mannenhuid is het van belang milde ingrediënten te gebruiken. Medik8 heeft een zeer zachte lijn voor de gevoelige huid.

 

Ons advies voor mannen met een gevoelige of rode huid:

 1. Reinig de huid met een milde cleanser zoals de Medik8 Calmwise Soothing Cleanser.
 2. Vervolgens als stap 2 de het Medik8 Calmwise Serum die de roodheid binnen 1 maand vermindert.
 3. Als stap 3 breng je Medik8 Colour Correct
 4. Als afsluiter een hoge SPF zoals de Medik8 Pyhsical SunscreenMet deze 4 stappen zal je zien dat de gevoeligheid van je huid aanzienlijk afneemt. Let op! Gebruik geen andere producten op de huid dan deze 4 producten.

Huid met rimpels, lijntjes en verslappingen – gezichtsverzorging mannen

Zodra rimpels en fijne lijntjes zichtbaar worden kun je zien dat je huid aan het verouderen is. Dit is een natuurlijk proces en kun je niet tegengaan.

Dit kan je wel vertragen door de huid te verzorgen met de juiste ingrediënten voordat je de rimpels en lijntjes ziet opkomen. Maar ook als ze er eenmaal zijn kan je ze zeker doen verminderen, vaak in combinatie met behandelingen worden de mooiste resultaten geboekt. Ook kan je het proces vertragen door een gezond voedingspatroon. Het is nooit te laat om het verouderingsproces te vertragen. Maar hoe langer je wacht des te moeilijker het wordt!

 

Begin daarom vandaag nog met je dagelijkse routine gezichtsverzorging voor mannen

 

Oplossingen voor een verouderde mannenhuid:
In dit advies geven wij een advies voor producten die werken op huidveroudering en zijn geschikt voor de normale huid, de vette huid en de gecombineerde huid die wilt werken aan anti-aging.

 1. Als eerste stap reinigen we de huid overdag en ‘s avonds met de Medik8 Surface Radiance Cleanser.
 2. Overdag gebruik je na het reinigen een vitamine C serum zoals Medik8 C-Tetra Intense voor onder andere aanmaak van collageen en elastine.
 3. Sluit af met een Medik8 Daily Radiance Vitamine C dagcreme.
 4. Voor de avond adviseren wij na het reinigen de Medik8 R-Retinoate Intense, dit is een nacht crème en serum met retinol en staat bekend als het beste retinol product in de markt tegen huidveroudering.

Acne huid – gezichtsverzorging mannen

Veel jongens en mannen hebben tijdens hun puberteit last van puistjes en acné. Zelfs als je volwassen bent  kunnen puistjes en acné bij mannen nog steeds voor problemen zorgen.

 

Scheren kan een trigger zijn, maar de meeste mannen scheren toch regelmatig hun baard. Scheren kan dus resulteren in puistjes plus (als even niet wordt opgelet) wondjes met littekens als gevolg en een geïrriteerde huid. Die littekens ontstaan zeker als je vervolgens niet van die irritaties en puistjes af kunt blijven. Wil je puistjes voorkomen neem een zeepvrije en alcohol vrije scheerschuim.

 

Acne word veroorzaakt door overmatige talgproductie in de huid die je poriën uiteindelijk verstoppen. Vervolgens komen er bacteriën bij omdat je er bijvoorbeeld steeds aanzit of je huid niet goed reinigt met als resultaat een ontsteking. Een ontsteking (puistje) op de huid noemen we acne.

 

Sommige mannen schamen zich voor hun acne en vinden de stap naar een schoonheidssalon te hoog. Daarom geven wij j een advies hoe je thuis je huid acne vrij kan krijgen. Indien onderstaande stappen niet voldoende zijn om van je acne af te komen dan zijn extra reinigende behandelingen in een salon echt noodzakelijk.

 

Ons advies voor de mannen- en jongenshuid met acne:

 

 1. Gebruik Medik8 Clarifying Foam, is een milde anti-bacteriële zeepvrije reiniger die ontstekingsremmend werkt en zo uitbraken van acne en puistjes helpt voorkomen.
 2. Bij de 2e stap gebruik je ultra hydraterend serum zoals het Medik8 B5 serum. De Acne huid produceert meer talg als deze vochtarm is daarom is het van groot belang de huid intens te hydrateren.
 3. Medik8 Crystal Retinal 3 als stap 3 om de huid te exfoliëren en de acne bacterie te bestrijden.
 4. Als stap 4 adviseren wij de Medik8 Balance Moisturizer en Glycoilic activator. Dit is een sterke formule met Prebiotica en Probiotica die het evenwicht van de huid stimuleren en ook helpt bacteriën tegen te gaan die acne veroorzaken en de talgproductie reguleert.
 5. Als laatste stap Medik8 Blemish SOS die ontstane uitbraken en ontstekingen sneller laat wegtrekken.


Ondersteun je huid met voedingssupplementen tegen acne
Om de huid van binnenuit ook te ondersteunen is een gezond voedingspatroon erg belangrijk. Je kunt van alles aan de buitenkant erop smeren maar als je ongezond blijft eten wordt het heel lastig van je acne af te komen.

Wij adviseren, als je snel van acne af wilt raken,  Laviesage Skin Clear in combinatie met Laviesage Skin Balance.

 

Nu je bekend bent met jouw huidtype kun je gericht producten uitkiezen die aanvullend werken op het functioneren van jouw huid.

Gezichtsverzorging voor mannen
Gezichtsverzorging voor mannen als je er goed uit wilt blijven zien

Kan een man dezelfde gezichtsverzorging gebruiken als een vrouw?

Er zijn al talloze producten op de markt op het gebied van huidverzorging voor mannen. Maar wat is nou het beste voor een mannenhuid? Kan een man dezelfde producten gebruiken als een vrouw?

Bijna alle dagcremes of serums die te koop worden aangeboden kunnen ook gewoon door mannen worden gebruikt! Het gaat er niet zo zeer om of je nou man of vrouw bent maar om wat voor huidtype je hebt. Zie je een product speciaal huidverzorgingsproduct voor mannen dan is dat uit marketing technisch oogpunt gemaakt.

De huidverzorgingsproducten die bij ons verkrijgbaar zijn kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt. Denk hierbij met name aan Murad, Medik8. Zolang je weet wat voor huidtype je hebt, zijn er genoeg opties. La Colline heeft echter wel een specifieke lijn gemaakt voor een mannenhuid.

Naast dat la Colline op huidverjonging werkt op celniveau hebben deze producten voor vrouwen ook heerlijke geuren. Wij kunnen ons zo voorstellen dat je al man misschien niet naar roosjes of madelief wilt ruiken. Daarom heeft La Colline ook gezichstverzoging voor mannen die op celniveau en op huidverjonging werken.

In deze lijn wordt gebruik gemaakt van wat stoerdere geuren zoals musk en een lichte citroen geur. Daarnaast zorgt La Colline ervoor dat de producten in de mannen lijn er uiteraard mannelijker uitzien maar ook snel worden opgenomen. Hierdoor blijft er geen laagje achter op de huid.

Geen gezichtsverzorging van de drogist!

Huidverzorgingsproducten die je bij de drogist kunt kopen, is gezichtsverzorging voor mannen die alleen de oppervlakte verzorgt. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar onze huid bestaat uit veel meer lagen dan alleen het laagje wat wij kunnen zien.

Als er huidproblemen zijn of als je aan huidveroudering wilt werken zullen wij met producten naar de diepere huidlagen toe moeten, hier kunnen wij de huid een handje helpen en een eventueel probleem oplossen. Hiervoor heb je producten nodig of beter gezegd moleculen die de huid kunnen binnendringen. Gezichstverzorgingsproducten van de drogist kunnen dit niet.

Er zit zoveel meer achter dan alleen maar een aantal ingrediënten bij elkaar in een potje doen en het op de markt uit te brengen. Er zijn vele studies nodig om echt te kunnen bewijzen dat de ingrediënten/moleculen echt goed te werk gaan in de levende huidlagen.

Goedkope drogisterij huidverzorging verzorgt dus over het algemeen alleen ons bovenste huidlaag, dit kan voor velen lekker aanvoelen en genoeg comfort geven. Helaas verwent dit de huid zo erg dat de werking van de huid ook minder wordt. De huid hoeft namelijk niets meer te doen om gehydrateerd te blijven, dit smeren we er namelijk toch op met die huidverzorging.


Omdat de huid dus lui wordt zal je huidconditie steeds slecht en slechter worden wat naarmate je ouder wordt voor huidproblemen kan zorgen en vroegtijdige veroudering veroorzaakt.


De huid kan makkelijk zelf het werk doen maar heeft als we ouder worden of huidproblemen hebben soms alleen een trigger (zetje) nodig om weer op de juiste manier te werken. Verwen je huid dus niet met vette huidverzorging maar ga met huidverbeteringsproducten aan de slag als je er op de langere termijn goed uit wilt blijven zien of huidproblemen bij de wortel wilt aanpakken.


Wij werken dan ook met merken die soms wel meer dan 8 jaar een studies doen voordat een product wordt uitgebracht op de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan oxidatie bij producten. Er wordt jammer genoeg heel vaak gewerkt met ingrediënten die al na een week volledig geoxideerd zijn en dus helemaal geen enkele werking meer hebben op de huid. Hier moet onderzoek naar worden gedaan en niet zomaar in een product worden verwerkt.

Gezichtsverzorging voor mannen van binnenuit

Je bent wat je eet wordt er steeds vaker gezegd. Ook je huid heeft hier profijt van. Hoe gezonder wij leven en eten hoe beter onze huid er dan ook uit kan zien. Denk bijvoorbeeld aan slapen. Te weinig slaap? Reken er maar op dat je dit de volgende ochtend aan de huid terug kunt zien. Gezonde voeding speelt dan ook een grote rol voor onze huid. De huid is ons grootste orgaan maar krijgt jammer genoeg alleen de restjes vitamine en mineralen die de rest van het lichaam niet meer nodig heeft.

Het is algemeen bekend dat onze voeding steeds minder voedingstoffen bevat dan vroeger. Zo zat er in spinazie in 1955 51 mg vitamine c (per 100 gram), maar volgens het laatste onderzoek dat werd gehouden in 2002 nog maar liefst 18 mg vitamine C. De oorzaken hiervan zijn luchtvervuiling, te snelle kweek, langdurige opslag en transport. Kun je nagaan wat er in 2021 nog maar voor vitamines inzitten. Er blijft helemaal niks meer over!


Door de afname van deze voedingswaarde is het moeilijk om voldoende voedingstoffen en bouwstoffen binnen te krijgen om je huid van alles te voorzien. Wij zelf geloven er dan ook in dat het heel belangrijk is om deze vitamines en mineralen aan te vullen met de juiste suppletie. Zo komt je lichaam niks te kort en krijgt ook de huid de juiste hoeveelheden.

Is zonbescherming nou echt zo belangrijk?

Jazeker! De belangrijkste gezichtsverzorging voor mannen en vrouwen is een SPF.

Zonbescherming is een must om de schadelijke stralingen van de zon tegen te gaan om zo eventuele huidbeschadiging, dat zelfs kan lijden tot huidkanker, te voorkomen. Huidkanker is dan ook de meest voorkomende vorm van kanker, Daarnaast wordt onze ozonlaag ook steeds dunner en biedt ons dus minder bescherming tegen deze schadelijke stralingen.

Onwijs belangrijk dus om dagelijks SPF te gebruiken. En als je een dagje buiten bent en dus voortdurend in aanraking komt met de zon is het belangrijk je regelmatig in te smeren. Een goede zonnebrand werkt namelijk maar voor maximaal twee uur.

Welke gezichtsbehandeling is geschikt voor een mannenhuid?

Gelukkig zetten steeds meer mannen de stap naar de schoonheidssalon! Zeker in een grote stad als Amsterdam wordt het steeds gewoner om als man een aantal keer per jaar je gezicht te laten behandelen en niet door te blijven lopen met huidproblemen. Mannen worden zich steeds meer bewust van hun uiterlijk en gelukkig maar want wie vind een onverzorgde man tegenwoordig nog aantrekkelijk….Vrouwen worden steeds kieskeuriger dus bij het goed en verzorgd uit zien hoort een mooie huid!

In onze salon hebben we een selectie van populaire gezichtsbehandelingen voor mannen in Amsterdam
 
 1. Acne behandeling/diepte reiniging: Als je last hebt van puistjes en onzuiverheden is het te adviseren eens een acne diepte reiniging te ondergaan. Hierbij wordt de huid goed schoongemaakt en uitgereinigd om de huid van alle onzuiverheden te ontzien.
 2. Huidverjongende gezichstbehandeling voor mannen De Cold Laser is de nummer 1 huidverjongende gezichtsbehandeling voor mannen in Amsterdam. De Cold Laser behandeling is een zeer zachte laser voor de huid , maar toch zeer krachtig die de huid van nieuwe energie voorziet. Werkt zeer goed tegen ontstekingen, verlicht en kalmeert de gevoelige huid, werkt hydraterend en dus ook geschikt voor de droge huid. Deze gezichtsbehandeling is voor als je jezelf het allerbeste gunt op het gebied van huidverjonging. De Cold Laser geeft energie aan de diepliggende huidcellen voor echte huidverjonging.

Fabel of feit? Mannen worden knapper naar mate ze ouder worden?

Dit is maar weggelegd voor een heel klein gedeelte van de mannen en dat zijn vaak mannen die hun geld verdienen met hun uiterlijk zoals filmsterren…..Zouden deze mannen hun gezicht verzorgen, wat denk jij?

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Delen met

Stel een vraag of laat een comment achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Volg ons
Recente blogs
De waardering van www.skinsunlimited.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.