lever supplementen

Share

Lever supplementen voor de juiste balans in je lever. Lever supplementen kunnen de lever helpen ontgiften en hebben een herstellende werking op de mogelijke schade door alcohol.

Inhoud

Lever supplementen en een gezonde levensstijl

Lever supplementen dragen bij aan een gezonde lever. Een gezonde lever is van levensbelang, dit klinkt misschien overdreven, maar is dat zeker  niet. De lever is namelijk  uw persoonlijke filtersysteem dat het bloed reinigt en gifstoffen omzet in afvalstoffen die het lichaam vervolgens beter kan afvoeren. Hoewel we vaak denken aan het hart, de longen en de hersenen als onze “vitale organen”, mogen we de lever niet over het hoofd zien! De optimale werking ervan is essentieel voor onze algehele gezondheid. Een gezonde lever maakt een groot verschil in hoe u zicht voelt en is belangrijk voor de levenslange algehele gezondheid. Met enkele veranderingen in uw levensstijl, een evenwichtig dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het opnemen van lever supplementen in uw gezondheidsroutine zet u de eerste stappen in een gezonde lever.

De beste lever supplementen top 4

Ontdek onze beste supplementen voor een gezonde lever en ontgiften van de lever. 
Geef uw lever de aandacht met supplementen voor een gezonde lever die de natuurlijke filtratie- en ontgiftings-processen van uw lichaam ondersteunen. Er zijn veel lever supplementen op de markt – zoek dus naar supplementen met wetenschappelijk bewezen ingrediënten zoals de lever supplementen die wij in dit artikel beschrijven.

Lever supplementen
De beste lever supplementen

1. TMG (BETAINE) leververvetting supplement

Veel mensen nemen TMG en is een van de beste leververvetting supplementen. Daarnaast werkt het ter ondersteuning van de algehele gezondheid van de lever. Dit gebruik wordt ondersteund door een grote hoeveelheid dieronderzoek dat bescherming tegen zowel alcoholische als niet-alcoholische leververvetting meldt.

Bij muizen verbeterde TMG de gezondheid van de lever door:

 • Het verminderen van insuline resistentie in de lever
 • Het verminderen van vet opbouw in de lever
 • Verhoogde activering van lever AMPK om te helpen met glucose en vet (lipide) balans
 • Het voorkomen van door alcohol veroorzaakte ontstekingen en stress
 • Bescherming van de lever tegen gifstoffen (zoals chloroform, methotrexaat, LPS, enz.)
 • Bescherming van levercellen tegen door gal veroorzaakte apoptose

2. Kurkuma lever detox

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kurkuma met curcumine helpt je bloedsuiker in balans te houden. Dit komt omdat je bloedsuiker piekt als je net iets hebt gegeten. Dit is het signaal voor je alvleesklier om insuline aan te maken, waardoor vet in je lichaam wordt opgeslagen in plaats van verbrand. Als je bloedsuikerspiegel in balans houdt, kan het lichaam doorgaan met het verbranden van vet. Kurkuma met curcumine stimuleert ook de galblaas, die weer een rol speelt bij de vertering van vetten. Daarom wordt kurkuma met curcumine gebruikt om te detoxen. De galblaas is namelijk o.a verbonden met de lever  En de lever is het belangrijkste orgaan als je je lichaam wilt ontgiften. Kurkuma ondersteunt het proces om de lever te ontgiften.

3. C0-Q10 beschermt de levercellen

Co-Q10-suppletie kan de lever ten goede komen door vermindering van ontsteking en oxidatieve stress. Bescherming tegen vrije radicalen, en de antioxiderende werking van CoQ10 kan de levercellen helpen beschermen tegen dergelijke oxidatieve schade. Er zijn momenteel meer dan 300 gecontroleerde klinische onderzoeken met betrekking tot Co-Q10 in uitgevoerd voor de gezondheid van de lever, het hart en de bloedsuikerspiegel. In de meeste van deze studies wordt er een aanzienlijk voordeel van CoQ10-suppletie gemeld.

4 NMN herstelt en beschermt de lever

Er zijn bewijzen uit wetenschappelijke studies dat toediening van NMN supplementen in muismodellen bij overmatig drank gebruik, leverschade kan beperken. Deze onderzoeken zijn gemeten aan de hand van biomarkers van leverschade, die vertaald kunnen worden naar de mens. Wetenschappers hebben vaak ontdekkingen gedaan aan de hand van muismodellen alvorens soortgelijke studies bij mensen toe te passen. De mogelijkheid blijft dus bestaan dat de NAD+-booster NMN kan helpen de lever te beschermen en herstellen

Hoe werkt de lever

De lever is eigenlijk de poortwachter tussen jou en alles wat je binnenkrijgt. Telkens wanneer je iets eet of consumeert, of het nu voedsel, alcohol of zelfs medicijnen zijn, wordt het door de lever verwerkt.

Zodra je bijvoorbeeld een lekker stukje vlees binnenkrijgt, wordt het verteerd en afgebroken door de maag en de darmen, wordt het opgenomen in het bloed en gaat het naar de lever. Je lever bepaalt dan wat er moet gebeuren met wat je net hebt geconsumeerd. Hij weet of hij moet ontgiften, wanneer hij voedingsstoffen moet opslaan en wanneer hij die voedingsstoffen weer aan het bloed moet afgeven.

Je lever fungeert ook als het suikerreservoir van je lichaam en zorgt er samen met de alvleesklier voor dat er de juiste hoeveelheid suiker in je bloedbaan komt. Wanneer je lever een maaltijd verwerkt, neemt hij suiker op uit je bloed en slaat die op als glycogeen. Je lever zet ook glycogeen weer om in glucose als dat nodig is. De lever verwerkt ook vetten en speelt een belangrijke rol bij de ondersteuning van een reeds gezond cholesterolgehalte. Je lever reinigt ook je bloed, een andere belangrijke functie van dit vitale orgaan!

Wat kan je naast lever supplementen nog meer doen voor de gezondheid van de lever

 1. Behoud een gezond gewicht
  Het handhaven van een gezond gewicht op basis van uw leeftijd, geslacht en lengte is cruciaal voor een langdurige gezondheid van de lever.
 2. Dagelijks bewegen
  Ze noemen het “cardiovasculaire oefeningen”, maar die regelmatige hart stimulerende trainingen ondersteunen ook uw lever. Hoe? Cardio bevordert een gezond glucosemetabolisme en ondersteunt een gezonde gewichtsbeheersing, wat allemaal belangrijk is voor een gezonde lever.
 3. Krachttraining is ook goed voor uw lever, omdat het de stofwisseling verhoogt, wat de opbouw van overtollig vet in het lichaam en de lever helpt tegengaan, en uw gezonde insulinegevoeligheid ondersteunt.
 4. En er is goed nieuws voor degenen onder u die niet graag zweten op de loopband: studies hebben aangetoond dat zowel aërobe lichaamsbeweging als weerstandstraining de gezondheid van de lever ondersteunt! Uw doel zou een totaal van 30-60 minuten lichaamsbeweging per dag moeten zijn – bij voorkeur een combinatie van cardio- en krachttraining, vanwege de verschillende gezondheidsvoordelen die zij bieden.
 5. Vul uw bord met gezond eten
  Zorg ervoor dat u uw bord vult met het juiste voedsel om uw lever gezond te houden. Vermijd maaltijden met veel calorieën, verzadigde vetten, geraffineerde koolhydraten en suikers. Wij raden aan een mediterraan dieet te volgen, dat heilzame voedingsstoffen biedt uit vers fruit en groenten, mager vlees en vis zoals zalm, gezonde vetten en volle granen. (Extra bonus: het eten van dit soort voedzaam voedsel is een goede manier om ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D, vitamine C, vitamine A en vitamine E binnenkrijgt, essentiële voedingsstoffen voor de algehele gezondheid!)
 6. Hydratatie is ook essentieel voor een gezonde lever, dus zorg ervoor dat je elke dag minstens 2 liter water drinkt.
 7. Matig alcohol gebruik
  Als je de gezondheid van je lever belangrijk vindt, moet je die happy hours overslaan of inkorten, of die martini inruilen voor een “mocktail” of  een glas water. Alcoholische dranken kunnen negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de lever, met name voor de levercellen. Weet u niet zeker of u te veel drinkt? Raadpleeg uw arts, die u ook kan adviseren of u alcohol helemaal moet schrappen of alleen met mate moet gebruiken.

De lever supplementen genoemd in dit artikel

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Delen met

Stel een vraag of laat een comment achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Volg ons
Recente blogs
close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!