Wat is collageen? De beste Collageen creme!

Wat is collageen?

Collageen is de bouwsteen voor een jeugdig uiterlijk maar de huid kan na verloop van tijd niet meer op eigen kracht voldoende genoeg collageen produceren. Door een te kort aan collageen ontstaan rimpels en verslappingen. Iedereen wil graag zo oud mogelijk worden, maar weinig mensen willen er zo uit zien als hun daadwerkelijke leeftijd of zelfs ouder geschat worden. Hoe leuk is het als ze je tegen je zeggen i.p.v. dat je met u wordt aangesproken of als je 10 jaar jonger wordt geschat.  Gelukkig staat de wetenschap niet stil. Er zijn oplossingen om het verouderingsproces aanzienlijk te vertragen en het proces van verouderen zelfs om te keren. Het gebruik van viscollageen in supplementen of collageen toevoegingen in crèmes is hierin een zeer belangrijke factor.

De hoeveelheid en kwaliteit van het collageen bepaalt de sterkte van je huid en botten. De aanwezigheid van sterk, gezond en veel collageen in het bindweefsel zorgen ervoor dat je geen rimpels, lijntjes en verslappingen krijgt. Gelukkig heeft de jonge huid veel collageen. Ongeveer een 1/4 tot 1/3 van al je eiwitten bestaat uit collageen. Fibroblasten zijn de belangrijkste cellen in het bindweefsel en verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen. Collageen is een vezel die zorgt voor de stevigheid van het weefsel. Je huid, pezen, spieren, kraakbeen en botten bestaan vooral uit collageen.

Wat is gehydrolyseerd Collageen?

Wellicht heb je wel eens van gehydrolyseerd collageen gehoord? Dit vind je vooral terug in voedingssupplementen of in collageen crèmes inde vorm van peptides. Het proces van gehydrolyseerd collageen wordt hydrolyse genoemd. Dit is de splitsing van een chemische verbinding onder de opname van water. Dit zorgt ervoor dat het collageen eiwit afgebroken wordt in minuscule aminozuren. Deze aminozuren worden hierdoor veel beter door het lichaam opgenomen dan wanneer dit proces niet is doorlopen. Daarnaast krijgt gehydrolyseerd collageen hierdoor een unieke aminozuur structuur met extra hoge concentraties glycine, lysine en proline (aminozuren)

Aminozuren geven de cellen structuur en zijn cruciaal voor het vervoer en de opslag van alle voedingsstoffen in je lichaam. Aminozuren beïnvloeden o.a. de functies van het bindweefsel, organen, klieren, pezen of aders. Zij zijn essentieel bij wondgenezing en herstel van weefsel zoals spieren, botten, huid en haren.

Wat is nu de beste collageen creme of serum?

Collageen de huid inbrengen middels een collageen crème of serum is eigenlijk helemaal niet mogelijk. Dit eiwit is namelijk te groot om te worden opgenomen door de huid. Door het eiwit te splitsen in kleinere aminozuren ook wel peptiden genoemd, worden de receptoren in de cellen aangezet tot aanmaak van collageen. Peptiden zijn microscopisch klein en daarom in staat om diep door de beschermende barrières van de huid door te dringen. Hierdoor kunnen peptiden delen van de huid bereiken die veel andere stoffen niet kunnen bereiken. Onze ervaring is dat een collageen crème zonder peptiden weggegooid geld is omdat het collageen eiwit gewoonweg niet kan worden opgenomen door de huidcel.

Medik8 Liquid Peptides is een peptide serum die de aanmaak van collageen bevordert. Je gebruikt hem naast je dag- en nachtcrème. Dit collageen serum draagt bij aan een volle huid met minder rimpels en lijntjes. Je gebruikt het collageen serum zowel rond het gezicht als rondom de ogen en het bevat bovendien hyaluronzuur.

Wat is collageen? De beste Collageen creme! 1

Wat zijn peptiden en hoe helpen zij de huid aan nieuw collageen?

Peptiden zijn verbindingen van minder dan vijftig aminozuren. Bij meer dan 50 aminozuren wordt het een eiwit genoemd. Ons haar en huid en eigenlijk ons hele lichaam bestaat uit eiwitten. Naast dat eiwitten essentiële bouwstoffen zijn, worden ze ook door het lichaam gebruikt als brandstof. Peptiden zijn dus veel kleiner dan een eiwit waardoor ze beter door het lichaam kunnen worden opgenomen. Peptiden komen van nature in ons lichaam voor maar kunnen tegenwoordig ook worden nagemaakt. Deze vind je terug in cosmetica producten.

De huid is best slim en weet wanneer er nieuw collageen moet worden aangemaakt. Helaas heeft collageen een natuurlijke levensduur en wordt het uiteindelijk afgebroken. Wanneer dit gebeurt komen eiwitfragmenten vrij, oftewel peptiden. Elke huidcel zit vol met receptoren. Een aantal van deze receptoren is gevoelig voor deze peptiden waardoor de cel wordt gestimuleerd om weer nieuw collageen aan te maken. Helaas is het zo dat vanaf je 25e levensjaar dit systeem zijn kracht verliest en dus minder collageen aanmaakt

Door peptiden aan de huid toe te voegen met een collageen serum zoals Medik8 Liquid peptides krijgen de cellen weer nieuwe prikkels om nieuw collageen te gaan produceren. Op deze manier kan je dit natuurlijke proces dus mooi een handje helpen!

Wanneer kan je resultaat verwachten van cosmetica met peptiden?
Producten met hyaluronzuur, AHA of retinol geven vaak een direct resultaat. Huidproducten met peptiden laten resultaat zien na 2 tot 6 weken. Daarom heeft Medik8 in de Liquid Peptides ook hyaluronzuur toegevoegd.

Collageen afbraak vanaf 25e levensjaar

Vanaf je 25e breekt de huid meer collageen af dan de fibroblasten in het bindweefsel kunnen aanmaken. De fibroblast is verantwoordelijk voor de aanmaak van Collageen, hyaluronzuur en elastine.  Langzamerhand ga je aan de buitenkant zien wat je aan de binnenkant te kort komt. Minder collageen in de huid betekent dat het bindweefsel en de spieren slapper worden waardoor er eerst lijntjes en rimpels ontstaan. Verslappingen ontstaan wanneer de spieren in je gezicht hun kracht en elasticiteit verliezen door de afbraak van collageen. Gelukkig kun je deze afbraak aanzienlijk vertragen door een actieve levensstijl, gezonde en gevarieerde voeding aangevuld met voedingssupplementen en de juiste huidverzorging. In combinatie met de juiste gezichtsbehandelingen zoals de Photon Laser en Collageen Booster kun je dit proces zelfs omkeren en de huid tot 10 jaar jonger maken.

Collageen behandelingen

PhotonLaser

Lichttherapie met een Cold laser is effectieve manier om collageen in het lichaam en de huid aan te vullen. De photon laser is een cold laser die een zeer geconcentreerde lichtstraal afgeeft die tot aan het botweefsel doordringt. Door het rode zachte licht krijgen de fibroblasten energie om nieuw collageen te produceren. Dit betekent dat Photon Laser in alle lagen van de huid, spieren en het botweefsel van nieuwe energie voorziet. Door de spieren in het gezicht met de Photon Laser te behandelen zie je na 1 behandeling dat het genezende licht van de laser direct een liftend effect heeft.

Het eenmalig flink trainen van je armspieren heeft geen langdurig effect. Zo werkt het ook met de huid. Wij adviseren daarom de huid eens in de 6 weken te behandelen met de Photon Laser eventueel i.c.m. een Bindweefselmassage of Collageen Booster. Hierdoor ontstaat er een rem op de snelheid van het verouderen en wordt opgelopen veroudering hersteld.Collageen-Booster
De Collageen Booster werkt met een breder lichtspectrum dan de Cold laser waardoor deze niet zo diep doordringt tot aan het botweefsel. De fybroblasten maken onder invloed van de Collageen Booster enorm versneld type 1 Collageen, hyaluronzuur en elastine aan. De collageen Booster bootst de warme, genezende lichtstralen van de zo na, zonder de schadelijke lichtstralen die de zon bevat. Als je in de zon zit kleurt de huid bruin. Er wordt pigment aangemaakt om de huid te beschermen. Na een behandeling met de Collageen Booster word de huid niet bruin omdat de Collageen Booster alleen maar genezende lichtstralen aan de huid afgeeft. Door de huid periodiek te onderhouden met de Collageen Booster kun je huidveroudering blijvend vertragen. De Collageen Booster en de PhotonLaser gecombineerd wordt ook wel Bio Skinlight genoemd. Het is de lichttherapie behandeling voor mensen die op een mooie natuurlijke manier de huid willen verjongen.

De beste Collageendrank! Makkelijk zelf te maken en onmisbaar bij huidverjonging

Heerlijk en gezond, zelf je collageendrank maken. Skollagen is makkelijk toe te voegen aan je dagelijkse fruit en groente shake voor een super collageendrankje LavieSage Skollagen is zo ontwikkeld dat het lichaam de zeer kleine deeltjes gehydrolyseerd collageen perfect kan opnemen in de darmwand. Doordat LavieSage Skollagen diverse activatoren bevat, worden de ingrediënten omgezet tot nieuwe collageenvezels. Dit is een wezenlijk verschil met concurrerende producten die regulier collageen bevatten.

laviesage-skollagen-210-gr-poeder

LavieSage Skollagen bevat viscollageen peptiden. Deze peptiden zijn de primaire bouwstoffen van eiwitten en stimuleren de huid tot aanmaak van meer collageen en elastine. Het viscollageen wordt omgezet in sterke en gezonde vezels als het lichaam voldoende Vitamine C en zwavel bevat. Door toevoeging van een speciaal type granaatappel extract en MSM (organisch zwavel) wordt een te kort aan vitamine C en zwavel aangevuld. Hierdoor zet het collageen zich om in sterke en gezonde vezels en wordt de huid op zijn plek gehouden waardoor je rimpels en verslappingen voorkomt.

Veel goedkopere collageen producten bevatten het goedkopere collageen van runderen of varkens. Dit absorbeert veel slechter dan viscollageen waardoor het slecht door de huid wordt opgenomen. Collageen van varkens is beter te gebruiken voor inspuitingen door de hechtere structuur blijft het langer op zijn plaats. Maar voor de collageen opname in ons lichaam is het niet effectief. Zelfs bij een dubbele hoeveelheid werkt het nog minder dan de viscollageen die LavieSage toepast in Skollagen.

Boost-Lift-LavieSage

LavieSage Boost & Lift

Wil jij het beste wat er op de markt te vinden is dan is de LavieSage Boost & Lift de beste keuze. De Boost en Lift bevat net als LavieSage Skollagen dezelfde hoeveelheid viscollageen peptiden, zwavel en vitamine C maar dan aangevuld met elastinevezels, ceramide en hyaluronzuur. Elastine houdt de huid soepel en elastisch terwijl hyaluronzuur er voor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft. Ceramide zijn vetverbindingen in de huid die gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het functioneren en de vochtregulering van de huid. Ook LavieSage Boost & Lift kan je makkelijk toevoegen aan je groente en fruit shake voor de lekkerste en gezondste callogeendrank

Collageen in voeding

In onze voeding vind je collageen vooral terug in de huid van dieren, echter eten we deze steeds minder. Alleen de huid van vis wordt nog wel eens gegeten. Viscollageen is voor de mens de meest zuivere vorm. De structuur van viscollageen lijkt heel erg op die van de mens en wordt hierdoor het beste opgenomen. Vlees, in tegenstelling, bevat niet veel collageen. De stukken vlees die dit wel bevatten, zoals de vezels eten we vaak niet op omdat deze taai zijn. Door een tekort aan de juiste voedingstoffen krijgt de huid te weinig collageen binnen . Dit zie je uiteindelijk niet alleen terug in de huid maar ook in de sterkte van de aanhechtingen van spieren. Ook gewrichten en botten worden zwakker door een tekort.

Collageen tips voor een mooie natuurlijke huid

 1. Eet gezond en ook vooral vis en bak de huid mee. Vul het gezonde voedingspatroon aan met Skollagen of Boost en Lift van LavieSage en maak hiermee de beste collageendrank
 2. Laat je regelmatig behandelen met een cold laser zoals de Photon Laser en CollageenBooster
 3. Gebruik een serum met peptiden zoals de Medik8 Liquid Peptides
close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

3 Replies to “Wat is collageen? De beste Collageen creme!”

 1. Fztiha schreef:

  Waar kan ik dit kopen of bestelen

 2. Jsika schreef:

  Als je op de plaatjes of de linkjes klikt in het artikel dan kom jij bij het product uit die je direct in onze webshop kan bestellen. Als je hulp nodig hebt dan hoor ik het graag.

 3. Lisa schreef:

  Leuk geschreven ,bedankt voor alle info!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.skinsunlimited.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 11 reviews.