Medik8 Retinol, de verschillen uitgelegd

Retinol oftwel Vitamine A – Het nr.1 ingrediënt voor anti-veroudering. Medik8 retinol producten zijn voorlopers op het gebied van retinol.

Medik8 Retinol stimuleert effectief de celvernieuwing in de huid om tekenen van veroudering te helpen verminderen, acne en door de zon beschadigde huid te behandelen. Het peelingproces activeert de collageenproductie om fijne lijntjes en rimpels te verbeteren en de teint en textuur van de huid te egaliseren voor een stralender uitziende huid. 

De Medik8 retinol producten zijn Cosmeceuticals oftwel “Medical-grade” huidverzorging.

Medik8 Retinol is cosmeceutisch omdat in alle Medik8 retinol producten hoogwaardige werkstoffen en bewezen ingrediënten worde gebruikt. De ingrediënten zijn klinisch getest zijn en bevat veel onderzoek, om producten te maken waarvan je kunt vertrouwen dat ze werken, zonder dat je een recept nodig hebt.

Medik8 retinol en de werking hiervan.

Het enige negatieve aan retinol is dat het, wanneer het in hoge concentraties toegediend wordt, irritatie kan veroorzaken in de vorm van prikken, roodheid en vervellen. Om dit tegen te gaan, ontwikkelde Medik8 een Retinol met een uniek Time Release (TR™) toedieningssysteem. Alle Medik8 retinol serums gebruiken het actieve bestanddeel ingekapseld in een micro-fluïdaal of polymeer omhulsel. Wanneer het serum in de huid gewreven wordt, breekt deze inkapseling af en kan de retinol langzaam in de huid vrijgegeven worden. Dit minimaliseert het risico op irritatie aanzienlijk en zorgt ervoor dat de huid over een langere periode langzaam de voordelen krijgt.

Om de gewenste resultaten in de huid te krijgen, moet retinol zich omzetten tot zijn biologisch actieve vorm, retinoïnezuur genaamd. Dus welke vorm je ook aanbrengt, het moet uiteindelijk retinoïnezuur bereiken voordat er iets van de voordelen kan optreden. Er zijn vier belangrijke stappen voor de omzetting in retinoïnezuur, te beginnen met retinylesters, dan in retinol, dan in retinaldehyde, en dan tenslotte retinoïnezuur. Samenvattend is retinol dus twee omzettingsstappen verwijderd van retinoïnezuur, retinaldehyde echter vergt slechts één omzettingsstap naar retinoïnezuur. Hoe minder omzettingen nodig zijn, hoe meer voordelen aan de huid worden geleverd. Medik8 retinol heeft 3 soorten producten, de originele Medik8 Retinol serums en dan zijn er twee intelligente opties Retinal en r-Retinoate. Hieronder leggen we exact de verschillen uit tussen de verschillende Medik8 retinol soorten.

Medik8 retinol
Medik8 Retinol voor elke huid

Medik 8 retinol – De klassieke retinol

Medik8 Retinol is al jeren beproefd en vertrouwd en bekend van talrijke dermatologische tijdschriften.

Als Medik8 retinol op de huid wordt aangebracht, ondergaat het twee omzettingen. Eerst wordt het omgezet in retinaldehyde en dan in retinoïnezuur. Retinoïnezuur is de actieve vorm van retinol; de vorm die werkelijk door de huid kan worden gebruikt. Het zet celvernieuwing en collageenproductie in gang om de verbazingwekkende effecten te geven die retinol gebruikers ervaren. Medik8 heeft een vrij uitgebreide collectie retinolproducten, variërend van de Night Ritual Vitamin A™ (0.2%) voor absolute beginners, tot de maximale sterkte Retinol 10TR™ Intense (1%) voor ervaren vitamine A gebruikers, die het super ingrediënt, climbazole, bevat dat de werking van retinol versterkt zonder de kans op irritatie te vergroten.

Retinalhyde (Retinal) – Retinol voor iedereen

Retinal is beter en sneller dan de traditionele retinol, en geeft resultaten als retinoïnezuur, maar zonder de irritatie.

 

Medik8 heeft retinol naar een hoger niveau getild en retinaldehyde geïntroduceerd – een volgende generatie vitamine A molecule die een stap dichter bij retinoïnezuur staat dan retinol. De resultaten zijn 11 keer sneller dan bij klassieke vormen van retinol, dat in Crystal Retinal zit, retinaldehyde geeft de huid snel een nieuw oppervlak terwijl het collageen helpt heropbouwen. Geleverd in een het kristallen inkapselsysteem, komt de actieve stof de hele nacht vrij, dus is even zacht voor de huid, maar heeft effecten vergelijkbaar met retinoïnezuur op recept. In tegenstelling tot de andere vormen van vitamine A heeft retinaldehyde als extra voordeel dat het een directe antibacteriële werking heeft, waardoor het het ideale anti-verouderingsingrediënt is voor de smetgevoelige huid. De Medik8 Crystal Retinals zijn verkrijgbaar in vier verschillende sterktes, beginnend met Crystal Retinal 3™ om je huid met een gefaseerde aanpak aan de nieuwe vitamine A te laten wennen. Daarna kan naar wens opgevoerd worden tot Crystal Retinal 6™ en uiteindelijk Crystal Retinal 10™ als je huid er klaar voor is. Voor de gevoelige huid is er ook Crystal Retinal 1™ met een zachte sterkte.

Medik8-retinal-vernieuwde-retinol
Medik8 Retinal, sneller resultaat dan Retinol

Retinyl retinoaat (r- Retinoate- De ultieme Medik8 retinol

r-Retinoaat is de ongeëvenaarde vorm van retinol die direct biologisch actief is.

Deze vernieuwende actieve stof, een echte doorbraak in anti-verouderingshuidverzorging, is het resultaat van 8 jaar onderzoek in samenwerking met een Koreaans superlab. Retinyl retinoaat is een hybride molecuul dat retinol en retinoïnezuur laat samensmelten. Wereldwijd gepatenteerd en exclusief voor Medik8, vertoont deze ingekapselde nieuwe molecule eigenschappen van beide bronbestanddelen; de anti-verouderingswerking van retinol wordt verbeterd zonder de irriterende bijwerkingen van retinoïnezuur. Gevonden in r-Retinoate®, verhoogt het de collageenproductie en het herstel van rimpels tot 8 keer meer dan standaard retinol. Bovendien is retinyl retinoaat, in tegenstelling tot veel andere vitamine A derivaten, stabieler in zonlicht, wat opmerkelijk genoeg betekent dat het dag en nacht gebruikt kan worden voor versnelde resultaten.De perfecte optie als je een hekel hebt aan huidverzorgingsgeklungel en gewoon de allerbeste medik8 retinol voor jou huid wilt hebben

Medik8 retinol 1
R-Retionate de beste Medik8 Retinol

Wat is jouw favoriete Medik8 retinol? Laat het ons weten…Wil je meer weten of retinol in het algemeen, lees dan ons artikel wat is retinol?

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!