fbpx

Hoe voorkom je rimpels rond de ogen?

Rimpels rond je ogen voorkomen!

Soms zijn er gewoon niet genoeg uren in een dag voor een goede nachtrust. Voeg genetica, zwaartekracht, stress, jaren knijpen met je ogen en lachen toe en wat je krijgt te zien zijn kraaienpootjes, donkere kringen en zichtbare rimpeltjes die jaren toevoegen aan je uiterlijk. Maar dit zijn niet de enige dingen die je ogen verouderen; sommige van onze dagelijkse schoonheidsgewoontes zijn ook te wijten aan deze tekenen van ouderdom. In dit artikel vertel ik je de te nemen stappen om je ogen hun jeugdige glans terug te geven en rimpels rond je ogen te voorkomen en verminderen.

Hoe voorkom je rimpels rond de ogen? 1
Eigenaar Skins Unlimited & Beauty Unlimited

1. Gebruik een zachte make-up remover

We weten allemaal dat het belangrijk is om oogmake-up te verwijderen voor het slapen gaan, zelfs als we heel erg moe zijn. Maar lang zittende oogschaduw en waterdichte mascara zijn behoorlijk hardnekkig. Dus je doet wat de meesten mensen doen: Je wrijft je ogen schoon. Maar een krachtige make-up remover kan de gevoelige huid onder de ogen trekken en beschadigen, met als gevolg gebroken haarvaten en donkere kringen. Om er zeker van te zijn dat je niet over uw oogzone wrijft of scrubt, kiestje voor een cleanser op basis van olie om uw oogmake-up weg te smelten. Een micellaire make-up remover kan de klus veilig en efficiënt klaren.

2. Oogcrème is een must om huidveroudering rond de ogen tegen te gaan

Vraag het aan elke dermatoloog of huidspecialist en hij of zij zal je hetzelfde vertellen: een oogcrème is een van de belangrijkste bestanddelen van het antiverouderingsregime; het is ook een van de meest vergeten bestanddelen. De huid rond de ogen is de dunste huid van je hele lichaam, waardoor deze veel gevoeliger is voor huidbeschadiging. Daarom vind je meestal ook de eerste tekenen van huidveroudering rond de ogen.

Welke oogcrème is nu het beste voor mijn huid?

Niet alle oogcrèmes zijn gelijk en niet elke huid is hetzelfde. Daarom leggen we hieronder uit uit welk oogproducten het beste bij jouw specifieke huid en of huidproblemen in het gebied rond de ogen past:

Voor fijne lijntjes of kraaienpootjes

Gebruik een oogcrème die retinol bevat, een krachtige antioxidant die zowel door dermatologen als esthetici wordt omarmd om zijn vermogen om lijntjes, rimpels en kraaienpootjes glad te strijken.

Hieronder onze keuze tegen kraaienpootjes en rimpels rond de ogen

Oogcrèmes met hydraterende eigenschappen

Vooral oogcremes met hyaluronzuur en botanische oliën – helpen de huid op te vullen en maken haar minder kwetsbaar voor rimpels.

Voor donkere kringen:

Een oogcrème met oplichtende stoffen zoals vitamine C, zoethout, kojinezuur en niacinamide kan donkere kringen helpen tegengaan en het oxidatieproces dat op het huidoppervlak plaatsvindt tegengaan. Retinol, peptiden en ceramiden werken ook door verdikking en versterking van de huid, waardoor gebroken haarvaten minder zichtbaar lijken. Andere oogcrème ingrediënten om te zoeken zijn vitamine K en arnica – beide worden vaak gebruikt om de zwelling te verlichten en de verschijning van verkleuring te verbeteren.

Het beste product van Medik8 tegen donkere kringen

Voor wallen onder de ogen

Naast het verminderen van zoute voeding en alcohol-omdat dit voor vochtophoping onder uw ogen kan zorgen is ons advies een  oogcrème die cafeïne bevat. De meeste deskundigen geloven dat cafeïne de bloedsomloop stimuleert en de bloedvaten onder de huid vernauwt, waardoor het uiterlijk van gezwollen ogen vermindert. Als antioxidant beschermt het ook de huid tegen schade door de zon

Het oog product tegen wallen

4. Hoe gebruik ik een oogcreme?

Het vinden van de juiste oogcrème is slechts de helft van de strijd. Hoe je een oogcrème aanbrengt, maakt een wereld van verschil. Hier is hoe je het goed doet: Na het wassen van je gezicht en het aanbrengen van je serums en vocht inbrengende crème en gel, neem je een hoeveelheid oogcrème of gel ter grootte van een erwt met je ringvinger en dep kleine puntjes onder en rond je ogen en op het wenkbrauwbeen. Trek nooit aan de huid. Dep de crème of gel zachtjes van de binnenste ooghoek naar de buitenste ooghoek tot ze geabsorbeerd is. Wacht een paar minuten voordat u uw zonnebrandcrème of make-up aanbrengt om er zeker van te zijn dat het product volledig geabsorbeerd is.

5. De huid rond de ogen extra laten behandelen door de huidspecialist

Als het gaat om het gladstrijken van fijne lijntjes en rimpels, samen met het gebruik van de juiste oogcrème, is het van belang de huid rondom de ogen te laten behandelen met apparatuur zoals een Radiofrequentie, Microdermabrasie of  Cold Laser. De Cold laser is speciaal ontworpen om energie te leveren aan de huid. De specialist kan de huid strakker maken, met minder rimpeltjes. Daarnaast versterken de juiste producten een behandeling met wel 50% en vice versa.

6. Gebruik een minerale foundation

De juiste foundation is een minerale foundation die geen schade kan toebrengen door in fijne lijntjes te plakken of zich te nestelen. Sommige van de beste zijn zelfs voorzien van minerale UV-filters om uw ogen te beschermen tegen de verouderingseffecten van de zon.  Youngblood geeft zijn producten geen zonbeschermingsfactor (SPF), maar resultaten van labtesten laten zien dat de Loose en Liquid minerals vergelijkbaar zijn met ten minste een SPF 15.

7. Smeer dagelijks zonnebrand

Schadelijke ultraviolette (UV-)stralen breken het collageen in uw huid af. Collageen is het belangrijkste eiwit in uw huidweefsel, en het is de sleutel tot het behoud van uw gezichtsstructuur na verloop van tijd. Ultraviolette stralen kunnen afkomstig zijn van onbeschermde blootstelling aan de zon, maar ook van onbeschermde zonnebanken. Vooral de kwetsbare huid rond de ogen is erg gevoelig voor UV straling. Smeer daarom altijd als je naar buiten gaat je gezicht goed in en vooral het gebied rond de ogen omdat deze veel dunner is.

8. Krijg de juiste voedingsstoffen binnen, aangevuld door supplementen

Terwijl een camouflagestift de beste manier is om hun uiterlijk te camoufleren, blijft een gezonde levensstijl de beste verdediging tegen verouderende ogen. Om te beginnen, zorg ervoor dat uw dieet rijk is aan voedingsstoffen die nodig zijn voor een heldere, jonger uitziende huid rond de ogen: Vitamine K stimuleert de collageenproductie en nieuwe celgroei, vitamine C verheldert de huid en voorkomt verdere schade en vitamine B stimuleert de productie van vetzuren, waardoor de huid elastischer blijft. Ben je bang dat je te weinig voedingsstoffen binnen krijgt dan is het krachtigste voedingssupplement voor de huid LavieSage Boost en Lift

Alle voedingsstoffen voor de huid in 1 supplement

Hoe voorkom je rimpels rond de ogen? 4
close

Ontvang 5% korting op je 1e bestelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright 2020