fbpx

In welke volgorde moet ik huidverzorgingsproducten aanbrengen?

Is de aanbreng volgorde van huidproducten belangrijk?

De volgorde maakt zeker uit en wij leggen uit waarom. Uw huidverzorgingsproducten in de juiste volgorde aanbrengen zorgt ervoor dat uw huid de volledige voordelen van elk product krijgt.

De volgorde van toepassing is ongelooflijk belangrijk. Het is de taak van de huid om stoffen buiten te houden, maar veel van de huidverzorgingsproducten die we gebruiken hebben ingrediënten die we juist de huid in willen krijgen. Slechts een kleine hoeveelheid van deze belangrijke ingrediënten kan de huid binnendringen, zelfs als ze perfect zijn samengesteld en perfect zijn aangebracht. Als u de producten niet in de juiste volgorde aanbrengt, zult u niet de beste resultaten zien van uw huidverzorgingsregime.

In welke volgorde moet ik huidverzorgingsproducten aanbrengen? 1
In welke volgorde moet ik huidverzorgingsproducten aanbrengen? 2

Hoe uw huidverzorgingsproducten in lagen aanbrengen: Een stap-voor-stap handleiding

Een eenvoudige vuistregel is om uw producten met de dunste consistentie op de dikste laag aan te brengen, of van vloeistof naar olie. In het algemeen, denk dun tot dik! Je wilt ook eerst de producten gebruiken met de ingrediënten die het belangrijkst zijn om door te dringen in de huid (zoals antioxidanten in serums) en eindigen met de producten die bovenop de huid moeten zitten zoals emolliënten en bevochtigingsmiddelen in vocht inbrengende middelen.

Het ochtend regime

De ochtendroutine draait om bescherming tegen de zon en bescherming tegen vervuiling, dus laat uw peeling en huidproducten met bijvoorbeeld retinol liggen voor de avond.

Stap 1: De huid schoonmaken met een cleanser

Begin ‘s morgens met het nat maken van uw gezicht met lauw water en een zachte gezichtsreiniger die is gemaakt voor uw huidtype.

Stap 2: de toner

De meeste mensen kiezen ervoor om toners over te slaan, mede omdat men er nog steeds van uitgaat dat de meeste toners hard zijn en de huid irriteren. Gelukkig is dat niet meer het geval. Hoewel ze de poriën niet fysiek “krimpen”, kan het nieuwe soort toners meerdere doelen dienen, zoals het toedienen van antioxidanten, vitamine B en zelfs tonifiërende zuren. Bovendien is elk type toner bedoeld voor een ander huidprobleem, dus is het belangrijk om de juiste soort toner te gebruiken voor uw huidproblemen.

Maar als je nog nooit een toner hebt gebruikt en je huid er gezond uitziet, dan is het niet nodig is om er een te gebruiken. Toners zijn gemaakt om de pH-waarde van de huid te helpen herstellen na het gebruik van ouderwetse zeep. Gezichtsreinigers zijn nu zo veel beter in balans dan toners niet perse meer nodig zijn. Toners op basis van alcohol dragen bij aan een te droge huid door het strippen van de beschermende oliën, en toners op basis van water zijn een slecht middel om actieve ingrediënten in de huid te krijgen.

Stap 3: het (oog)serum

Serums zijn super geconcentreerde, voedingsrijke producten die specifieke problemen aanpakken. Het is daarom beter om deze direct na het reinigen te gebruiken. Er zijn vandaag de dag verschillende serums op de markt, maar voor overdag adviseren wij een anti-oxidant serums. Dit biedt een aantal voordelen – van het afstompen van de ontstekingsreactie van uw huid tot het wegnemen en beschermen van schade door UV-stralen en milieuverontreinigende stoffen.

Stap 4: Oogcreme

Het is van essentieel belang om vanaf circa 20 jaar elke dag, zo niet twee keer per dag, een oogcrème aan te brengen. Het gaat om het behoud van de gezondheid en de dikte van de huid rondom de ogen. Door de kwaliteit van de huid op dit gebied in een vroeg stadium te verbeteren, wordt voorkomen dat de huid rond de ogen later gemakkelijk aan verslapping en soepelheid inboet.

Voor het beste resultaat is het van belang dat je de huid dagelijks voorziet van een oogcrème. Het regelmatig gebruik van een oogcrème zal na verloop van tijd zal de huid rond de ogen elastisch houden en kan de huid van het ooglid verbeteren en voorkom je vroegtijdige fijne lijntjes of collageenverlies. U kunt de tere huid rond uw ogen verder beschermen door te kiezen voor een oogcrème met SPF of door elke dag een zonnebrandcrème aan te brengen. Het dragen van een zonnebril als u buiten bent biedt ook bescherming tegen uv-lichtschade. Hierdoor voorkom je onnodige lijntjes die om de ooghoeken kunnen verschijnen door het langdurig knijpen van de ogen.

Stap 5: hydraterende dagcrème

Iedereen heeft een vocht inbrengende dagcrème nodig, zelfs als je een vette huid hebt. Ook al heeft je lichaam zijn eigen natuurlijke systeem dat bestaat uit klieren die olie (of talg) afscheiden om een beschermende laag te behouden tegen de ruwe condities van buiten en infecties. Toch hebben de meesten mensen extra hydratatie nodig na de verwoesting die de zon, het weer en harde chemicaliën van de straat op onze huid hebben aangericht.

De meeste deskundigen raden aan om overdag een hydraterende crème aan te brengen terwijl de huid nog vochtig is. Dit betekent dus hoe sneller u doorgaat met het aanbrengen van uw serum, hoe eerder u in staat bent om de broodnodige hydratatie met uw vocht inbrengende crème in te sluiten.

Stap 6: zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème moet de laatste stap zijn in uw dagelijkse huidverzorgingsroutine als u een fysieke of minerale zonnebrandcrème gebruikt, die werkt door de UV-stralen fysiek te blokkeren. Deze stap wordt lastig als je een chemische zonnebrandcrème gebruikt.

Chemische zonnefilters moeten in de huid worden geabsorbeerd om effectief te zijn, dus het aanbrengen na uw hydraterende crème zal dat vertragen en belemmeren. Om effectief te zijn moeten chemische zonnefilters in de huid worden geabsorbeerd, dus het aanbrengen na uw vocht inbrengende crème zal dat vertragen en belemmeren. Maar als u uw chemische zonnebrandcrème vóór uw crème aanbrengt, zal uw crème ook niet zo goed werken, omdat de huid is bedekt met een chemische zonnebrandcrème.

Dus om dit te voorkomen en om vele andere redenen adviseren wij een zonnebrandcrème met zink en dit te gebruiken na uw hydraterende crème. Zink is veilig, effectief en biedt de breedste bescherming tegen UVA- en UVB-stralen.

Wat betreft degenen die graag gebruik maken van chemische zonnefilters? Neem een zonnebrand die daarnaast ook hydraterende voordelen biedt, zodat u uw huid van de dagelijkse hydratatie voorziet.

Uw Nachtroutine

Aangezien uw huid zich ‘s nachts op natuurlijke wijze herstelt moet de nachtelijke routine in het teken staan van de huid geven wat het nodig heeft. Als uw huid er dof uitziet, moet u uw huid scrubben. Als het geïrriteerd is, hydrateren en beschermen. Hier is de beste volgorde van huidverzorgingsproducten om ervoor te zorgen dat u het meeste uit ze haalt:

Stap 1:  Cleanser (dubbel)

Om het vuil, vuil, olie en make-up van de dag te verwijderen, raden wij aan om uw make-up eerst te verwijderen met een speciale make-up remover voordat u uw gezicht wast met een milde cleanser. Beter nog is om dubbel te reinigen, waarbij u eerst een reinigingsolie gebruikt om uw make-up op te lossen en vervolgens uw gezicht opnieuw wast met uw normale cleanser.

De 1e stap is dus het verwijderen van uw make-up. Dit is de stap waarbij je meestal een reinigende olie gebruikt. De tweede stap is het gebruik van een gezicht cleanser om al het overtollige talg, vuil en make-up die je bij de eerste stap hebt losgemaakt, te verwijderen. Hierdoor blijft uw huid fris en perfect voorbereid om uw huid te absorberen voor de producten die volgen.

Als je een peeling gebruikt, zoals een gezicht scrub, gebruik deze dan in plaats van je reinigingsmiddel na het verwijderen van je make-up.

Stap 2: Toner

Als je een toner gebruikt, breng deze dan aan zoals u ‘s morgens zou doen.

Voor het slapen gaan is het ook erg goed om verschillende soorten huidverzorging boosters zoals serum of serums voor rond de ogen in lagen aan te brengen. Deze zijn doordrenkt met verschillende actieve ingrediënten met als doel de huid te hydrateren en te voeden.

Aangezien dit lichte, bijna waterachtige formules zijn, breng ze na het wassen van je gezicht aan zoals je een toner zou gebruiken. Als u beide gebruikt, pas dan eerst de toner toe. De toner is meer om schoon te maken. Bij gebruik van meerdere serums gelden dezelfde regels: van dunste tot dikste serum.

Stap 3: Oogcrème

Naast het aanpakken van kraaienpootjes en donkere kringen, kunnen oogcrèmes ook dienen om uw gevoelige oogzone te beschermen tegen uw andere huidverzorgingsproducten.

Over het algemeen zou u uw oogcrème vóór andere producten willen aanbrengen om uw oog gebied te beschermen tegen krachtige ingrediënten die mogelijk irritatie kunnen veroorzaken.

Stap 4: Serums en pads met extra sterke ingrediënten

Net als de rest van het lichaam doet de huid het grootste deel van haar herstel en regeneratie terwijl we slapen. Daarom gebruik je  ‘s avonds doelgerichte huidverzorgingsbehandelingen, zoals retinol serums, exfoliërende producten (peelpads en maskers) en anti-verouderingsserums die doordrenkt zijn met peptiden, groeifactoren en andere biologisch actieve ingrediënten. In plaats van al uw behandelingsserums en -crèmes in lagen op te bouwen adviseren wij uw avond serums te kiezen op basis van de behoeften van uw huid van het moment.

Te veel stappen verhogen het risico op irritatie en verminderen de kans op het gewenste resultaat. Kies uw avondbehandeling op basis van wat uw huid die nacht nodig heeft, niet op basis van wat u in uw badkamerkast heeft staan.

Stap 5: hydraterend masker

Als uw huid aan de droge kant is, kunt u een hydraterend crèmemasker of gezichtsolie toevoegen. Beide producttypes zijn over het algemeen mild en kunnen meestal zo vaak worden gebruikt als uw huid een extra boost van hydratatie nodig heeft.

Ontgiftende/Kleimaskers: Voor de meeste mensen is een keer per week genoeg.

Stap 6: hydraterende nachtcrème met extra voedingsstoffen

Sommige mensen gebruiken dezelfde vocht inbrengende crème overdag en ‘s nachts. Nachtcrèmes zijn over het algemeen echter dikker en zwaarder en zijn ontworpen om in de loop van enkele uren te worden geabsorbeerd, terwijl je slaapt.

Crèmes met name de zwaardere die ‘s nachts worden gebruikt, creëren een beschermende coating op de huid om verdamping van water te voorkomen terwijl u slaapt. Het handhaven van een hoog vochtgehalte in de huid is de sleutel tot genezing en behoud van een gezonde huid. Als u de juiste vocht inbrengende nachtcrème gebruikt is dat de laatste stap omdat hier verder niets meer door geen komt.

Tips

‘s nachts, nadat uw gezicht is gewassen en het serum en/of avond huidverzorgingsproduct heeft toegepast, bent u klaar om naar bed te gaan. Bewaar uw nachtcrème op uw nachtkastje en breng het aan vlak voor het slapen. De meestal dure, speciale producten hebben dan net een beetje meer tijd gehad om de huid goed binnen te dringen voordat de huid wordt afgesloten met de nachtcrème

Nog een advies? Luister naar uw huid. Vergeet niet dat je uniek bent en dat niemand anders dezelfde huid heeft. Wat experts ook zeggen, het is belangrijk om te vinden wat voor u werkt en altijd vriendelijk te zijn voor uw huid.

Dont’s

  • Combineer voorgeschreven medicijnen (voor acne of rosacea) of exfoliërende producten (zoals AHA/BHA-pads, peelings of ontgiftende maskers) niet. Als u beide op dezelfde avond gebruikt, verhoogt u uw risico op huidirritatie aanzienlijk.
  • Combineer ook geen retinol crèmes met exfoliërende  producten.
In welke volgorde moet ik huidverzorgingsproducten aanbrengen? 2
close

Ontvang direct 5% op je eerste bestelling!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright 2020