fbpx
Gratis verzending vanaf € 60,- | 020-7372339

Groene bladgroente voor een mooie huid

Groene bladgroente
het recept voor een mooie huid en een gezond leven

Gezonde voeding zoals groene bladgroente en voldoende water drinken zijn zeer belangrijke elementen die, naast regelmatig bewegen en het voorkomen van stress, de basis vormen voor een mooie huid en een gezond leven. Iedereen is momenteel met zijn gezondheid bezig, je gaat regelmatig sporten en je eet bewust gezond of je bent van plan dit te gaan doen. Hoe dan ook, bijna iedereen is er maar erg druk mee. En ook zeker terecht want hoe jij leeft en wat jij eet bepaalt hoe gezond jouw lichaam en huid is. Een gezonde levensstijl is dus een erg belangrijke basis voor een mooie huid.

Hoe vaak eet jij eigenlijk groene bladgroente?

Groene Bladgroente

Om er mooi en gezond uit te blijven zien kun je de allerbeste crèmes gebruiken en dure gezichtsbehandelingen ondergaan met de nieuwste huidverjongingstechnieken. Maar het effect van deze behandelingen en crèmes zal stukken minder zijn als er jij slechte eet- en drinkgewoontes op na houdt. Je bent tenslotte wat je eet! Een gezonde levensstijl resulteert in een gezond lichaam en je zult je op termijn veel fitter en energieker voelen. Het eten van onbewerkt voedsel zoals groene bladgroente, fruit en het drinken van genoeg water zijn onmisbaar bij een gezonde levensstijl.

Groene bladgroente, waarom zijn deze zo gezond?

Het water dat je drinkt draagt bij tot het afvoeren van de afvalstoffen via je nieren. Veel water drinken heeft eigenlijk geen effect op de hydratatie van de huid. Je huidcellen gebruiken namelijk vooral de voedingsstoffen uit groente en fruit om je huid lang mooi te houden.

Groenten zijn dus gezond voor je lichaam en huid maar groene bladgroente zijn zelfs bijzonder goed voor de huid. Groene bladgroenten bevatten namelijk erg veel antioxidanten. Chlorofyl is een zeer krachtig antioxidant die veel voorkomt in groene bladgroente. Chlorofyl gaat de strijd aan met giftige stoffen die in je lichaam aanwezig zijn. Gifstoffen ontstaan o.a. door het afsterven van lichaamscellen, luchtvervuiling, te veel zonlicht en bewerkt voedsel. Indien deze gifstoffen niet worden afgebroken kunnen deze zich ophopen in het lichaam en vergroot dit de kans op het krijgen van kanker en andere ziektes. Chlorofyl wordt ook wel bladgroen genoemd en is het pigment dat groene bladgroente doet kleuren.

Groene bladgroenten bevatten, net zoals wortels, carotenoïden. Carotenoïden zorgen voor een glanzende, mooie huid doordat carotenoïden door je lichaam worden omgezet in Vitamine A . Wanneer je langere tijd veel carotenoïde binnenkrijgt word je huid een teint donkerder waardoor je er nog beter en gezonder uit gaat zien.

Onderstaande groenten bevatten veel carotenoïde, die door het lichaam worden omgezet in Vitamine A:

• Zoete aardappelen
• Spinazie
• Wortelen
• Broccoli
• Pompoenen

Retinol, oftewel Vitamine A mag niet ontbreken in je huidverzorgingsroutine als je een mooie huid wilt blijven houden.

Medik8-retinol-serum-vitamine-A

Klik op de foto voor een vergroting van de Medik8 retinol ladder

Vitamine A is in de vorm van retinol ook direct op de huid te smeren. Medik8 staat bekend om zijn retinol serums in de welbekende kleine apothekersflesjes. Retinol breng je ’s avonds aan op je gezicht. Indien je niet eerder kennis hebt gemaakt met retinol adviseren wij de lichte variant te nemen en het gebruik langzaam op te bouwen. Medik8 retinol is er in 3 verschillende sterktes; Medik8 3TR voor de huid die nog geen Retinol gewenning heeft. Medik8 6TR indien je eerder retinol producten hebt gebruikt. Medik8 10TR de zwaarst mogelijke Retinol op de markt verkrijgbaar. Dit Medik8 Retinol serum bevat maar liefst 1% Retinol. Door de hoge dosering is deze verkrijgbaar in crèmevorm. Retinol heeft direct resultaat op de huid al na 1 keer aanbrengen van het serum zie je resultaat.

Groene bladgroente bevat fytochemicaliën

Groene bladgroente bevat fytochemicaliën. Chlorofyl valt bijvoorbeeld in de groep van fytochemicaliën net zoals Flavonoïden (Polyfenolen). Flavonoïden bevatten zeer sterke antioxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken.Vrije radicalen versnellen bijvoorbeeld het huidverouderingsproces. Zoals eerder aangegeven helpen Antioxidanten kanker voorkomen en vertragen ze dus ook huidveroudering. Flavonoïden vind je terug in alle groenten en fruit. Maar ook zitten ze in alle kruiden, specerijen, peulvruchten zaden, granen en noten. In elk van deze voedselsoorten zitten verschillende soorten flavonoïden. Er zijn wel meer dan 6000 verschillende soorten; wij adviseren je dan ook vooral gevarieerd en gezond te eten en je voedingspatroon aan te vullen met LavieSage SkinProtect.

Laviesage SkinProtect

LavieSage SkinProtect beschermt de huid

LavieSage SkinProtect bevat tal van antioxidanten die de huid en het lichaam beschermen tegen schadelijke giftige stoffen en ondersteunt een gevarieerd en gezond eetpatroon. In LavieSage SkinProtect zit o.a. Spirulina. Spirulina  is een alg die wel tot 20 keer meer carotenoïde bevat dan een wortel, ook zit deze alg vol Chlorofyl en bevat het meer eiwitten dan soja. Resveratrol vind je ook terug in dit voedingssupplement.
Naast dat Resveratrol de huid beschermt neemt bij regelmatig gebruik het risico op de ziekte val Alzheimer met 76% af.

 

Verse, diepvries of voorgesneden bladgroente

Door het langdurig koken van groente verliest het veel van zijn voedingstoffen. Koop om diezelfde reden ook nooit voorgesneden bladgroente. Groene bladgroente bevat de meeste voedingstoffen als het zo vers mogelijk wordt gegeten. Om te zorgen dat je altijd groene bladgroenten in huis hebt kun je deze ook ingevroren kopen. Groene bladgroente uit het diepvriesvak in de supermarkt wordt direct na de oogst ingevroren waardoor alle vitamines en mineralen bewaard blijven en je altijd groente in huis hebt.

Hoe zorg jij dat je genoeg groente binnenkrijgt? Deel je tips met ons!

Meld je aan op de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je 1e bestelling

close

Meld je aan op de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je 1e bestelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Copyright 2018